Charleroi houdt punten thuis tegen KV Mechelen

Sporting Charleroi heeft vrijdag de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League ingezet met een 2-0 overwinning tegen KV Mechelen. Kaveh Rezaei (17. en 88.) nam beide doelpunten voor zijn rekening.

KV Mechelen schoot het best uit de startblokken. De bezoekers claimden na twee minuten al een strafschop na handspel van Francis N’Ganga, maar scheidsrechter Erik Lambrechts gebaarde van krommenaas en weigerde ook de videoref te raadplegen. Sporting Charleroi nam gaandeweg het commando over en klom na een kwartier voetballen op voorsprong.

Een afgeweken schot van uitblinker Cristian Benavente bracht Colin Coosemans in de problemen. De doelman van Malinwa duwde het leer in de voeten van Kaveh Rezaei (17.), die de 1-0 simpel kon binnenduwen.

Nadat de wedstrijd even was stilgelegd omdat de vuurpijlen van de bezoekers de zichtbaarheid op het veld belemmerden, zorgde Rob Schoofs voor het grootste Mechelse doelgevaar uit de eerste helft. De middenvelder nam een afvallende bal meteen op de slof, maar zag zijn knal op de paal stranden. Charleroi trok met een voorsprong de kleedkamers in.

Na de pauze zocht Mechelen met veel goede wil naar het gaatje in de defensie van de thuisploeg, maar ook invaller Hassane Bandé kon het tij niet keren. Pas na de rode kaart voor Schoofs, op aangeven van de videoref voor een onbesuisde tackle op de enkel van Dodi Lukebakio, slaagde Mechelen erin Nicolas Penneteau aan het werk te zetten. De Charleroi-doelman had een knappe parade in huis op een vrije trap van Tim Matthys en kreeg een kopbal van Bandé al op de borst. De gemiste kansen braken de bezoekers zuur op. Met een knap schot stelde Rezaei (88.) de drie punten veilig.

In de stand nadert Charleroi tot op drie punten van leider Club Brugge. De Carolo’s behouden met 31 punten ook na speeldag 15 de tweede plaats. KV Mechelen raakt maar niet weg uit de kelder van het klassement. Met 11 punten bezet Malinwa de veertiende stek.