Charleroi werkt aan versterking

© BELGA
Guillaume Gautier
Guillaume Gautier Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

Zondag weet Charleroi of het Europees speelt. In elk geval moet het de mercato op.

Alleen een stunt tegen Standard kan Charleroi nog aan het zo begeerde Europees ticket helpen. Zoniet dreigt een seizoen in mineur, nadat de Carolo’s tot januari dé revelatie van de competitie waren. Charleroi gaat er van uit dat Felice Mazzu volgend jaar nog op de bank zit, ook als AA Gent eventueel afscheid neemt van Yves Vanderhaeghe. De Henegouwse club weet hoe veel respect men in de Arteveldestad heeft voor de coach van de Zebra’s.

Charleroi wil in elk geval het team versterken. Is het daarom dat Mazzu tien dagen geleden uitgebreid praatte met verdediger Noe Dussene, die bij Gent amper aan bod kwam?

Versterking is zeker nodig op de flanken, waar vanaf januari het vertrek van Clément Tainmont en Dodi Lukebakio niet afdoende opgevangen werd. Amara Baby wil graag weg, terwijl winteraankoop Romain Grange nooit zijn draai vond in Mazzu’s tactisch systeem. De eerste aanwinst zou wel eens een nieuwe Iraniër kunnen zijn, met name flankspeler Ali Gholizadeh die bij de Iraanse eersteklasser Saipa voetbalt. Bij een mogelijke verkoop van Cristian Benavente circuleert de naam van Selim Amallah als mogelijke vervanger. De revelatie van Mouscron past in het tactische plaatje van Mazzu. David Pollets rendement bleef onvoldoende. Ook Chris Bédia voelt zich ondergewaardeerd maar behoudt het vertrouwen van de clubleiding die geduld predikt met de Ivoriaan. Misschien wordt hij de vervanger mocht de Iraanse spits Keveh Rezai na het WK andere oorden opzoeken. ? guillaume gautier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content