Charleroi wipt Anderlecht uit Beker na strafschoppen

Nadat het na de reguliere tijd en na verlengingen 2-2 was gebleven, wist Charleroi Anderlecht via strafschoppen uit de Beker te wippen. Charleroi komt in de kwartfinales uit tegen Genk.

Bij de strafschoppen werd het 5-3 voor thuisploeg Charleroi.

Charleroi was de laatste club die zich voor de kwartfinales van de Beker van België wist te plaatsen.

Bij Anderlecht gunde René Weiler enkele vaste waarden rust. Zo stond topschutter Lukasz Teodorczyk niet in de basis. Chaleroi-coach Felice Mazzu bracht wel zijn beste elf in stelling.

Charleroi kwam eerst op voorsprong. Damien Marcq opende de score al in de vijfde minuut. Acht minuten later hing Uros Spajic op assist van Youri Tielemans de bordjes gelijk.

Teodorczyk scoort en mist

De ingevallen Lukasz Teodorczyk kopte in de 81e minuut een voorzet van Massimo Bruno in doel voor de 1-2. Een minuut voor tijd had Bruno een unieke kans om de partij te beslissen, Teodorczyk bood hem de 1-3 op een schoteltje aan, maar Bruno miste onbegrijpelijk voor een leeg doel. Het kwam Anderlecht duur te staan, want in de derde minuut van de blessuretijd viel nog de 2-2. Davy Roef, weer in doel in plaats van de geblesseerde Frank Boeckx, trachtte een kopbal te ontzetten, maar via de buik van Amary Baby verdween de bal in doel.

In de verlengingen was Charleroi veruit de gevaarlijkste ploeg. Roef en het doelhout hielden Anderlecht overeind. In de daaropvolgende strafschoppen moest Anderlecht toch voor de bijl. Uitgerekend Teodorczyk was de enige die miste. Hij zag zijn schot gekeerd door doelman Parfait Mandanda.

Woensdag schaarden Eupen en Sint-Truiden zich al bij de laatste acht. Donderdag volgden Racing Genk, KV Kortrijk, AA Gent, Oostende en Zulte Waregem hun voorbeeld.

Kwartfinales

Kort na het einde van de partij in Charleroi vond de loting plaats voor de kwartfinales, die op 14 december worden gespeeld.