Clasie over nieuwe Gouden Schoen Vormer: ‘Ruud is veel volwassener geworden’

© Belga Image

Jordy Clasie vond in Brugge een andere Ruud Vormer dan de voetballer die hij kende bij Feyenoord.

Ruud Vormer is dus de derde Nederlander die de Gouden Schoen wint. Geen slagenmens zoals Robbie Rensenbrink, maar een tweede Johan Boskamp. Vroeger, in een inmiddels wel heel ver verleden, zaten we als kind/tiener vaak op de tribunes van RWDM. De hele Europese campagne beleefd, de titel ook. De duels die Boskamp toen op het middenveld uitvocht, de hele strijd. Heerlijk. Af toe zien we hetzelfde bij Vormer, al is die offensief bepalender dan Boskamp indertijd bij RWDM.

Terwijl Vormer floreert in België, in Brugge als voetballer tot volle wasdom kwam en stilaan een plaats kan opeisen in de kern van Oranje, heeft Jordy Clasie het veel lastiger met onze manier van spelen. Ergens logisch, 2017 was een annus horribilis voor de gewezen Feyenoorder, die niet zoveel speelde. Niet bij Southampton, en evenmin dit najaar bij Brugge, waar trainingsachterstand en een knieletseltje hem langer op de bank hielden dat hij zelf wenste. De terugval nu is logisch, van nul naar drie wedstrijden per week- Clasie verdrong Nakamba uit de basis – is misschien wel te veel geweest. Wees dus niet verrast als het even terug naar de bank is, één van de de komende weken, ten voordele van de bij de fans populaire Nakamba.

Twee weken geleden spraken we Clasie nog. Onder meer over (toen nog kandidaat-) Gouden Schoen Vormer, die hij indertijd bij Feyenoord nog op de bank hielde. Fans in de Kuip moeten wel verrast zijn, dat Ruudje het nu tot beste voetballer in België schopte. Clasie toen over zijn ploegmaat: ‘Klopt, maar je moet Ruud vooral niet te kort doen, want hij doet het gewoon fantastisch. Ruud is hier in België veel volwassener geworden, veel meer constant en komt hier echt tot zijn recht. Achteraf is het altijd moeilijk om in te schatten, maar ik denk dat hij bij Feyenoord zoals hij nu speelt ook wel een kans had kunnen maken.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content