Club Brugge houdt winst thuis tegen Zulte Waregem: 3-0

Club Brugge heeft op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League makkelijk gewonnen van Zulte Waregem. Het werd 3-0 dankzij drie doelpunten in de slotfase van de eerste helft. Voor Brugge is het de achtste thuiszege op rij.

Club kwam zeven minuten voor de pauze op voorsprong via Jelle Vossen, die na een vlotte combinatie een voorzet van Victor Vazquez van dichtbij tegen de touwen tikte. Vijf minuten later stond de 2-0 al op het bord. Na een enorme scrimmage knalde Essevee-verdediger Verboom het leer tegen Izquierdo, de bal verdween zo in doel. Nog eens een minuut later mepte Blauw-Zwart de bezoekers helemaal KO, Ruud Vormer werkte een knappe aanval vlot af: 3-0 en drie doelpunten in zeven minuten tijd.

Na rust kreeg de thuisploeg nog meerdere kansen om de score nog uit te diepen, maar het bleef 3-0.

Voorlopig tweede

Dankzij de vlotte zege komt Club Brugge in de stand nu op een met KV Oostende gedeelde tweede plaats. Beide teams hebben 31 punten, twee minder dan leider AA Gent, dat vrijdag al Westerlo inblikte (5-0). Anderlecht heeft 29 punten, Zulte Waregem 25. Later zaterdag staan met de partijen tussen Oud-Heverlee Leuven en Racing Genk en tussen Waasland-Beveren en STVV nog twee duels op het menu. Zondag ontvangt Standard KV Kortrijk en krijgt KV Mechelen herfstkampioen Oostende over de vloer. De wedstrijden Lokeren/Anderlecht en Moeskroen-Péruwelz/Charleroi werden afgelast als gevolg van de terreurdreiging, de nieuwe speeldata zullen zo snel mogelijk gecommuniceerd worden door de Pro League.