Club Brugge in Champions League op zoek naar meer dan 15 miljoen euro

© Belga Image

Club Brugge kent straks zijn drie tegenstanders in de poulefase van de Champions League. Daar wacht sowieso minstens 15 miljoen euro op Blauw-zwart.

In het seizoen 2014/15 cashte Anderlecht 15.629.000 euro (3e plaats, 6 punten). AA Gent (2e plaats, 10 punten) deed vorig seizoen nog beter: 12 miljoen startpremie, 3 miljoen uit de market pool (tv-gelden), 5 miljoen winstpremie (3 overwinningen, 1 gelijkspel) en 5,5 miljoen voor een plaats in de 1/8 finales: goed voor een totaal van 25,5 miljoen euro.

Minstens 15 miljoen

Ook Club Brugge krijgt straks 12 miljoen startpremie, door de uitschakeling van Anderlecht door Rostov gaat de market pool (3 miljoen) integraal naar het Jan Breydelstadion. Net als vorig jaar is winst in de groepsfase goed voor 1,5 miljoen, een gelijkspel levert nog 500.000 euro op.

Voor de dromers: voor de zestien ploegen in de 1/8 finales ligt 5,5 miljoen klaar, de laatste acht teams krijgen elk 6 miljoen, de vier halvefinalisten 7 miljoen. In het Millennium Stadium in Cardiff worden op 3 juni 2017 de laatste centen verdeeld: 10,5 miljoen voor de verliezende finalist, 15 miljoen voor de winnaar.

Pot drie

Veel hangt natuurlijk af van de tegenstanders die Club voorgeschoteld krijgt. De loting in Monaco start om 18 uur. Blauw-zwart mag pot drie in, waardoor het op een papier makkelijkere tegenstander zal treffen. Uit pot 1 treft het sowieso de kampioen van een van de acht sterkste competities of titelverdediger Real Madrid.

De vier potten

Pot 1:

Real Madrid (Spa)

FC Barcelona (Spa)

Leicester City (Eng)

Bayern München (Dui)

Juventus (Ita)

Benfica (Por)

PSG (Fra)

CSKA Moskou (Rus)

Pot 2:

Atlético Madrid (Spa)

Borussia Dortmund (Dui)

Arsenal (Eng)

Manchester City (Eng)

FC Sevilla (Spa)

Porto (Por)

Napoli (Ita)

Bayer Leverkusen (Dui)

Pot 3:

FC Bazel (Zwi)

Tottenham (Eng)

Dynamo Kiev (Oek)

Lyon (Fra)

PSV Eindhoven (Ned)

Sporting (Por)

Club Brugge (Bel)

Borussia Mönchengladbach (Dui)

Pot 4:

Celtic (Sch)

Monaco (Fra)

Besiktas (Tur)

Legia Warschau (Pol)

Dinamo Zagreb (Kro)

Ludogorets Razgrad (Bul)

FC Kopenhagen (Den)

Rostov (Rus)

11 jaar

Voor Club Brugge wordt het de eerste deelname aan de groepsfase van de Champions League sinds het seizoen 2005-2006. Toen sneuvelden de West-Vlamingen in een loodzware groep met Juventus, Bayern en Rapid Wenen. (CT/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content