Club Brugge klopt Zulte Waregem met 3-2 in Jan Breydel

Koploper Club Brugge heeft zondag thuis met 3-2 gewonnen van Zulte Waregem in de slotwedstrijd van de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League.

Aaron Leya Iseka (29.) zorgde er in het Jan Breydelstadion voor dat de bezoekers met een 0-1 voorsprong gingen rusten. Brandon Mechele (48., 1-1), Nill De Pauw (72., 1-2), Wesley (80., 2-2) en Anthony Limbombe (87., 3-2) scoorden na de pauze.

Na negen minuten kopte Leya Iseka raak, maar de lijnrechter oordeelde dat de spits buitenspel stond. Twintig minuten later was het wel prijs. Hamalainen stuurde Leya Iseka het straatje in. De huurling van Anderlecht besloot in het dak van het doel: 0-1.

Zulte Waregem, dat donderdag met 3-1 verloor bij Nice in de Europa League, kon slechts een kleine twintig minuten genieten van de voorsprong. De bezoekers kregen de bal niet weg na een hoekschop. Mechele kopte het leer keurig voorbij Sammy Bossut, voor het eerst in acht maanden in doel bij Essevee.

De leider domineerde, maar kwam door een flater van Hubert opnieuw op achterstand. De doelman loste een eenvoudige voorzet, De Pauw was attent en nam het geschenk met graagte aan. De Bruggelingen reageerden snel. Eerst gleed Vormer de bal tegen de paal, de ingevallen Wesley krulde de 2-2 niet veel later tegen de netten.

Uiteindelijk vermeed Club Brugge alsnog het eerste puntenverlies van het seizoen voor de eigen supporters. Limbombe knalde de bal na een knappe individuele actie via de paal binnen: 3-2.

Blauw-zwart behoudt in de stand een voorsprong van zes punten op Charleroi, Anderlecht is derde op negen punten. Zulte Waregem is terug te vinden op de tiende plaats.