Club Brugge vernedert Anderlecht: 4-0

© ImageGlobe

Club Brugge heeft in de topper van de achtste speeldag zwaar uitgehaald tegen landskampioen Anderlecht: 4-0 werd het. Voor paars-wit is het al de derde nederlaag van het seizoen.

Timmy Simons opende iets na het half uur met een penalty de score voor Club Brugge. Na de pauze zetten Maxime Lestienne met twee doelpunten en invaller Kehinde Fatai de zware eindstand op het scorebord. Een zwak Anderlecht kon nooit een vuist maken.

Rood voor Mitrovic

Anderlechtaanvaller Aleksandar Mitrovic heeft na de wedstrijd een rode kaart gekregen van scheidsrechter Gumienny. De Servier, die na 65 minuten werd vervangen, reageerde na de match op provocaties van het Brugse publiek en spuwde naar de supporters. Ref Gumienny had dat opgemerkt en trok prompt rood.

Club tweede
Dankzij de zege blijft Club Brugge, dat vanuit de tribune werd gevolgd door de nieuwe coach Michel Preud’homme, tweede met 20 punten. Dat is er een minder dan leider Standard, dat om 18 uur nog Sporting Lokeren ontvangt.

Voor Anderlecht is het na de 2-0 bij Benfica in de Champions League de tweede nederlaag van de week en al de derde in acht competitiewedstrijden dit seizoen in de Jupiler Pro League. Paars-wit is voorlopig vierde in de stand met 15 punten.

Om 20.30 uur staan ook nog Waasland-Beveren – KRC Genk en Zulte Waregem – Oud-Heverlee op het programma. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content