Club Brugge wint van Moeskroen-Péruwelz maar verliest Victor Vazquez

Competitieleider Club Brugge heeft op de 28e speeldag in de Jupiler Pro League met 3-0 gewonnen van staartploeg Moeskroen-Péruwelz. De match brak pas na de pauze open.

Club domineerde in de eerste helft maar bleek onmondig voor doel. Aan de overzijde had Boli de openingsgoal aan de voet maar hij trapte van dichtbij over.

Vlak voor de rust verloor de thuisploeg Victor Vazquez. De Spaanse spelmaker verdraaide in een duel zijn rechterenkel en moest van het veld worden gedragen. Volgens de eerste, onbevestigde, berichten liep Vazquez een breuk op. Dat zou een lange inactiviteit inhouden.

55 punten

Vijf minuten na de koffie konden de blauw-zwarte fans (eindelijk) juichen. José Izquierdo profiteerde van een misverstand in de bezoekende verdediging om simpel de 1-0 binnen te leggen. Amper twee minuten later verdubbelde Tom De Sutter de voorsprong. Hij stond op de juiste plaats om een schot op de paal van Ruud Vormer binnen te tikken. Timmy Simons legde vier minuten voor tijd van op de stip de 3-0 eindstand vast na een fout van doelman Cros op invaller Dierckx.

Club Brugge telt dankzij de zege 55 punten en vergroot zijn voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht tot 4 punten. Paarswit komt zondagavond (18u) thuis in actie tegen Kortrijk. Voor Moeskroen-Péruwelz was het al de tiende nederlaag op rij. De fusieclub blijft vijftiende en voorlaatste met 23 punten. Alleen Lierse, dat zaterdag met 0-2 van Genk verloor, doet met 21 punten slechter. Naast Anderlecht/Kortrijk staat zondagavond ook nog Waasland-Beveren/AA Gent (20u) op het programma. (Belga/WB)