Club klopt Gent opnieuw met 1-0

© belga

Club Brugge heeft zondag in de topper van de 25e speeldag in de Jupiler Pro League landskampioen AA Gent een 1-0 nederlaag aangesmeerd.

Net als in de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België van woensdag besliste één Brugse treffer de partij. Het was Lior Refaelov die in de 59e minuut een strafschop omzette en Club zo de drie punten én de leidersplaats bezorgde.

Blauw-Zwart had de Buffalo’s woensdag in het eigen Jan Breydelstadion nog uit de finale van de Beker van België gehouden en kon dus met veel vertrouwen aan de partij beginnen. Michel Preud’homme stuurde dezelfde basiself als woensdag de wei in, bij kampioen AA Gent kreeg Rafinha de voorkeur op Foket.

De eerste helft was spannend maar kansarm. Vormer knalde voorlangs en Diaby trapte slap in de handen van doelman Sels, aan de overzijde belandde een poging van Dejaegere in het zijnet.

Bal op de stip

Na de eerste 45 minuten leidde de thuisploeg op punten, gescoord werd er echter nog niet. Iets voor het uur tikte Neto Izquierdo aan in de Gentse zestien. Scheidsrechter Delferière twijfelde niet en legde de bal op de stip, Lior Refaelov faalde niet (al werd zijn inzet wel nog aangeraakt door Sels): 1-0 voor Club na 59 minuten.

Gent was aangeslagen, maar reageerde tien minuten later via een dubbele poging van Asare. Eerst lag doelman Butelle in de weg, de rebound werd door De Bock van de lijn geveegd.

In de slotfase liet de ingevallen Vossen de 2-0 nog liggen, aan de overzijde bleef Butelle foutloos bij enkele hete standjes.

Club wordt leider

In de stand komt Club net als Gent nu op 52 punten, maar Blauw-Zwart is leider omdat het twee wedstrijden meer gewonnen heeft