Club verslaat Oostende na vroege uitsluiting

Club Brugge heeft makkelijk de openingswedstrijd van de 24e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 gewonnen van KV Oostende. De kustploeg speelde 85 minuten met 10 man.

In het Jan Breydelstadion zag Frederik Vanderbiest hoe zijn ploeg al na vijf minuten tot 10 spelers werd herleid. Musona liet de bal te ver van zijn voet springen en ging daarna volgens scheidsrechter Lardot te driest in op Vormer.

Al in de 13e minuut profiteerde Club Brugge van de manmeersituatie. Na een mooie assist van Oulare plaatste Izquierdo de bal naast Ovono: 1-0.

Bij de rust gooide Michel Preud’homme draaischijf Victor Vazquez, voor het eerst in anderhalve maand opnieuw fit, in de strijd. De Spanjaard lukte meteen de assist voor de 2-0, al flaterde Ovono wel op de volley van Gedoz.

KV Oostende, dat op de twee voorbije speeldagen maar liefst 10 doelpunten slikte, kwam nauwelijks nog in het stuk voor. In de stand telt Club Brugge (51 ptn) nu acht punten meer dan landskampioen Anderlecht (43 ptn).