Colin Coosemans: ‘Ik ben vorig seizoen drie keer verjaard’

© IMAGEGLOBE

Colin Coosemans beleefde een vreemd jaar bij Club Brugge, maar vindt bij Waasland-Beveren een nieuwe springplank. Sport/Voetbalmagazine had een openhartig gesprek met hem.

Colin Coosemans beleefde een vreemd jaar bij Club Brugge, waar hij van eerste doelman degradeerde naar derde doelman. Maar bij Waasland-Beveren vindt hij straks een nieuwe springplank. “Het maakt me blij dat er nog altijd mensen zijn die mijn kwaliteiten erkennen en mij erbij willen.”

“Het voorbije seizoen was voor mij heel bizar”, vertelt Coosemans in een openhartig gesprek met Sport/Voetbalmagazine. “Ik ben, geloof ik, drie keer verjaard. Eigenlijk ben ik nu geen 19, maar bijna 22. Er is veel gebeurd, maar dat is een afgesloten hoofdstuk. Hopelijk kan ik binnen tien à twintig jaar, op het einde van mijn carrière, zeggen dat het een belangrijk jaar is geweest en dat het mij mentaal sterker maakte. De laatste zes à zeven maanden leerde ik vechten en dat is een kwaliteit die ik straks met Waasland-Beveren wel zal kunnen gebruiken.

“Na het seizoen heb ik tien dagen niet gesport en ben ik van ’s morgens tot ’s avonds bezig geweest met studeren voor mijn examens voor vertaler-tolk Frans en Italiaans aan de Hogeschool Gent. Daarna ben ik dagelijks gaan lopen en nu ben ik klaar om het seizoen aan te vatten. Waasland-Beveren toonde veel respect voor mij, ook de trainer en de keeperstrainer bezorgden mij een goed gevoel.

“Dit is een uitdaging die ik wil aangaan. De competitiestart is heel zwaar en het wordt belangrijk om kalm te blijven. Jongens met ervaring moeten daar een belangrijke rol in spelen en na wat ik meemaakte, kan ook ik helpen om de rust te bewaren. Ik denk dat Michaël Clepkens en ik vanaf nul zullen starten. Ik bedoel: het is niet omdat hij meehielp aan de promotie dat hij aan de competitie zal beginnen en het is ook niet omdat ik van een topclub kom dat ik het zal zijn. In voetbal telt alleen vandaag. Wie vandaag presteert, zal morgen spelen.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content