De 10 smaakmakers van de 28e speeldag

© Belga Image

Onze top tien van de 28e speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Mats Rits (KV Mechelen) : mocht dit keer een rijtje hoger opereren als offensieve middenvelder en toonde daar zijn efficiëntie voor en zijn talent om tussen de linies te spelen.

2. Hendrik Van Crombrugge (Eupen) : gaf thuis tegen Standard twee punten weg, maar won er vervolgens op Gent en Lokeren zes. Beste keeper van de maand februari.

3. Hans Vanaken (Club Brugge) : lijkt na een matige heenronde eindelijk naar zijn beste vorm toe te groeien, een opsteker in het vooruitzicht van play-off 1. Onvermoeibare spelverdeler die met flegmatieke pasjes strooide en Izqueirdo op weg zette naar de derde goal.

4. Youri Tielemans (Anderlecht) : alom tegenwoordig met alweer een assist en een prachtige goal vanop afstand. Ook de man die de pressing van zijn ploeg leidde.

5. Anderson Esiti (Gent) : blok graniet, de fysiek broodnodige kracht die als perfecte stofzuiger fungeert en altijd rustig aan de bal blijft. Groot loopvermogen, weinig fouten nodig om de bal te veroveren.

6. Ruud Vormer (Club Brugge) : speelde op een ongewone positie (rechtsachter), maar deed bij momenten denken aan Thomas Meunier in zijn beste dagen, zag ook Michel Preud’homme. Voor herhaling vatbaar.

7. Dorian Dessoleil (Charleroi) : onberispelijk in zijn defensieve interventies en ook lange tijd de gevaarlijkste man voor zijn ploeg dankzij zijn kopbalsterkte op standaardsituaties.

8. Alessandro Cerigioni (Waasland-Beveren) : verdienstelijk als vervanger van de geschorste Gano in de spits bij Waasland-Beveren. Met zijn snelheid, beweeglijkheid en slimme spel tussen de linies moeilijk grijpbaar en met twee doelpunten matchwinnaar in de 1-2-zege van het behoud bij KV Kortrijk.

9. Samuel Gigot (Gent) : vlekkeloze partij tegen zijn voet. Gaf zelfs een assist voor het tweede doelpunt. Bulkt van het vertrouwen, toont de afgelopen weken (ook en vooral in de EL tegen Tottenham) zijn echte potentieel. Topaankoop tijdens de wintermercato.

10. Knowledge Musona (KV Oostende) : zorgde voor het keerpunt in dit (saaie) duel, door een penalty uit te lokken na een duel met Christensen. Op zijn best in de omschakeling, heel opportunistisch reagerend en vanaf de flank moeilijk af te stoppen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content