De Boeck: 'Preud'homme wordt in PO1 de coach met de grootste impact'

30/03/16 om 00:00 - Bijgewerkt om 00:00

Amper acht wedstrijden kreeg hij om Royal Mouscron Péruwelz te redden, maar na zeven wedstrijden was de klus al geklaard. Glen De Boeck praat in Sport/Voetbalmagazine over zijn terugkeer in het voetbal.

De Boeck: 'Preud'homme wordt in PO1 de coach met de grootste impact'

Glen De Boeck voelt zich goed bij Moeskroen en laat en passant ook zijn licht schijnen over PO1. © BELGAIMAGE

Zijn keuze voor Moeskroen was geen evidente, beseft De Boeck, maar hij ging de uitdaging aan: "Omdat er voor mij geen 27 andere mogelijkheden waren om aan de slag te gaan en omdat ik geloofde dat ik ze zou aankunnen."

Dat de club in handen is van spelersmakelaars en ex-spelersmakelaars, was geen belemmering. "Daar merkte ik weinig van. Ik voelde nooit druk of manipulatie, maar wel altijd steun", aldus de trainer. "Wat ik ervaar, is dat die mensen echt wel begaan zijn met het lot van deze warme, gemoedelijke, familiale club. Ik hoor dat zij heel graag verder willen met mij en zelf wil ik hier ook graag mijn werk voortzetten, maar dat zal afhangen van de gesprekken die er daarover binnenkort gevoerd zullen worden."

De Boeck vertelt het in Sport/Voetbalmagazine met veel enthousiasme en kan niet verstoppen dat het deugd doet nog eens succes te ervaren. "Er is geen schonere drug in het leven dan succes. Ik moest dat inderdaad een tijd missen. Al kende ik als managing director van Herculean ook wel een leuke tijd. In die acht maanden reisde ik veel, kreeg ik de kans gesprekken op hoog niveau te voeren en prachtige evenementen mee te organiseren. Na mijn ervaring bij Beveren was het ook echt wel tijd om het voetbal los te laten. Dat voel ik wel. Nu kan ik weer veel meer genieten van wat er in het voetbal gebeurt. Toen was ik een beetje gefrustreerd. Dat is ook logisch als je Beveren in eerste houdt, wat toen ook een straffe stoot was, maar drie maanden later op straat wordt gezet."

Play-off 1

In Sport/Voetbalmagazine blikt Glen De Boeck ook al vooruit op play-off 1, die volgend weekend start. "Het zal een sterke ploeg moeten zijn die Club Brugge van de titel zal houden", zegt hij. "Het was snel duidelijk hoe Michel Preud'homme tegen de competitie aankeek. Alles deed hij met één doel: zorgen dat Club in play-off 1 top is om de titel naar Brugge te kunnen brengen. Daarom roteerde hij veel, waren de resultaten in het begin wat minder en zagen we hem de laatste maanden nooit meer zenuwachtig worden. Ik denk dat het plan om de bepalende spelers op het juiste moment in vorm te krijgen zal lukken."

"Gent daarentegen draagt een beetje de gevolgen van de arbeid die het in de Champions League leverde. Kums geblesseerd, Dejaegere zes maanden out, Depoitre op zoek naar zichzelf. Ik geloof ook niet dat Boussoufa tien speeldagen lang het verschil zal maken. Hij kan wel belangrijk zijn, maar het zal met ups en downs blijven _ omdat hij lang weinig of niet speelde. Dat alles maakt dat het dit keer misschien niet Gent zal zijn dat kampioen wordt."

"Anderlecht maakt alleen kans als het eindelijk constanter wordt. Genk en Oostende beschouw ik niet als titelkandidaat, omdat ik hen niet drie wedstrijden meer zie winnen dan Club Brugge. Genk kreeg een kwaliteitsinjectie en Peter Maes maakte er een geheel van. Nu moet er bevestigd worden. Oostende zal te duchten zijn voor eigen publiek, al zal dat door verbouwingen aan het eigen stadion in Roeselare zijn. Het heeft een bepaalde standvastigheid, speelt een eigen systeem met heel wat kwaliteit en scorend vermogen. Zulte Waregem is een leuke ploeg. Hoe zwaar het zal wegen, zal ook afhangen van het niveau dat Leye in die tien wedstrijden op zijn 33e nog kan halen.

"De coach met de grootste impact zal Michel zijn", besluit De Boeck. "Hij zal zijn spelers uitpersen als een citroen en langs de lijn zullen we weer de Michel zien die we kennen, verwacht ik."

(Christian Vandenabeele)

Lees het volledige interview met Glen De Boeck in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 30 maart.

Onze partners