De Roeck moet bij STVV plaats maken voor coach met naam

© Belga Image
Alain Eliasy Journalist bij Sport/Voetbalmagazine

Een verdienstelijke tiende plaats in de reguliere competitie was voor de Japanners niet genoeg om coach aan boord te houden.

Met een droog communiqué van drie zinnen maakte STVV vorige week vrijdag een einde aan de samenwerking met Jonas De Roeck. Anderhalve week eerder waren de eerste onderhandelingen over een verlengd verblijf van de 38-jarige Antwerpenaar nog in een positieve sfeer verlopen en werd er afgesproken om de gesprekken over enkele weken af te ronden. De Japanners werden echter in snelheid gepakt door De Roeck, die de beslissing over zijn aanblijven niet nodeloos wilde uitstellen. Uiteindelijk kwamen de twee partijen tot een akkoord om het seizoen samen af te werken.

Binnen de spelersgroep werd het ontslag van De Roeck min of meer verwacht, maar zij tasten ook in het duister over de echte redenen. Ze zouden van sportief directeur Tom Van Den Abbeele en diens rechterhand Andre Pinto enkel te horen gekregen hebben dat het om een beslissing van het bestuur ging. ‘Jonas is een jonge en goede coach die het nog ver zal schoppen in zijn carrière’, aldus Tom Van Den Abbeele. ‘Maar de timing zat verkeerd. Op dit moment is hij niet de juiste man op de juiste plaats.’

Hoewel De Roeck met een tiende plaats de op een na beste klassering in vijftien seizoenen haalde, paste hij niet in de toekomstplannen van de club. Het statement van STVV naar volgend seizoen toe is evident: we hebben ambities, we spreken die ook uit en we hebben een ervaren coach nodig die ons daarnaartoe kan leiden. Binnen dit en drie jaar willen de Japanse eigenaars play-off 1 spelen. In de wandelgangen van Stayen deed de naam van Mircea Rednic de ronde, maar hij moet niet meteen op een sollicitatiegesprek hopen. De Japanners willen het liefst een grote naam binnenhalen en daarmee neemt het nieuwe management een bocht van 180 graden in vergelijking met de voorgaande jaren. ‘Hoe sneller we de nieuwe trainer kunnen voorstellen, hoe beter. Maar we laten ons niet opjagen’, besluit Van Den Abbeele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content