EK: ‘UEFA houdt bij toewijzing tickets onvoldoende rekening met supportersranking KBVB’

© -

De Europese Voetbalbond (UEFA) is gestart met de verdeling van de tickets voor de wedstrijden van het EK voetbal in Frankrijk komende zomer. De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft ondervonden dat er voor de toewijzing van de tickets voor de Belgische vakken tijdens EK-matchen van de Rode Duivels onvoldoende rekening is gehouden met de supportersranking.

Tijdens de voorbije kwalificatiecampagnes konden supporters van de Rode Duivels punten sparen door Belgische nationale ploegen aan te moedigen in de stadions. Op basis van het verzamelde aantal punten stelde de supportersvereniging 1895 een ranglijst op.

De KBVB bereikte met de UEFA een akkoord om tijdens de toewijzing van de tickets rekening te houden met die supportersranking, zodat de trouwste fans van de Rode Duivels beloond zouden worden met een toegangskaartje voor het EK. Uit reacties van supporters blijkt nu dat dat niet altijd gebeurd is.

‘De KBVB heeft veel inspanningen geleverd om de supporters te betrekken in het verhaal van de Rode Duivels. We hebben ook veel moeite gestoken in het opstellen van de ranglijst’, zegt woordvoerder Pierre Cornez. ‘Het is noch voor de KBVB, noch voor onze trouwe supporters aangenaam dat de UEFA onvoldoende rekening heeft gehouden met onze overeenkomst.’

De KBVB heeft intussen contact opgenomen met de UEFA, al wil dat niet zeggen dat tickets alsnog herverdeeld zullen worden. ‘Supporters die de bevestiging kregen dat ze een wedstrijd kunnen bekijken, hebben misschien ook al hoteltickets en vluchten geboekt. Het is niet evident om een pasklare oplossing te vinden voor dit probleem’, besluit Cornez. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content