Elohim Rolland voelt zich beter onder de leiding van Karim Belhocine

01/04/16 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:21

De revelatie van KV Kortrijk wil vlammen in play-off 2.

Elohim Rolland voelt zich beter onder de leiding van Karim Belhocine

Elohim Rolland © Belga Image

Elohim Rolland komt uit de Franse derde klasse, is al 27 jaar en tekende pas vorige zomer voor het eerst in zijn carrière een profcontract. Al in de voorbereiding viel de voor een prikje van US Boulogne overgenomen centrale middenvelder op door zijn enthousiaste spelstijl en ook zijn competitiestart ging niet onopgemerkt voorbij. In november viel hij evenwel uit met een spierscheur van vier à vijf centimeters in de hamstrings. Maar eind januari maakte hij een opvallende comeback met onder meer doelpunten tegen Oostende, Westerlo, Sint-Truiden en KV Mechelen.

'Het verschil is communicatie'

Sinds de trainerswissel van begin februari, toen Karim Belhocine de leiding overnam van de ontslagen Johan Walem, voelt hij zich beter, zegt hij. "Het verschil is communicatie. De filosofie van Karim Belhocine is positief en hij investeert veel energie om ons een wedstrijd in goeie omstandigheden te kunnen laten spelen. Hij communiceert veel met iedereen en dat was wat we misten. Maar ik weet dat ik nóg beter kan."

Dat wil hij laten zien in play-off 2, dat voor KV Kortrijk zaterdagavond start met een thuiswedstrijd tegen Mouscron Péruwelz. Dat er intussen in Frankrijk en België belangstelling voor hem zou zijn van grotere clubs dan Kortrijk (zoals Montpellier, Lille en Standard) houdt hem niet bezig, beweert hij. "Neen. Ik concentreer mij op de komende wedstrijden. De rest is voor mijn zaakwaarnemer."

Lees het verhaal over de atypische carrière van Elohim Rolland in Sport/Voetbalmagazine van deze week.

Lees meer over:

Onze partners