Francky Dury wint de vierde Guy Thys Award

© Belga

Zulte Waregem-coach Franky Dury heeft de Guy Thys Award 2013 gewonnen. Hij ging bondscoach Marc Wilmots en Lokeren-trainer Peter Maes vooraf.

Dury ontving de prijs in het gebouw van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) it handen van KBVB-CEO Steven Martens en Jan Ceulemans. De Guy Thys Award is de prijs die door de leden van de Belgische trainersvereniging BFC Pro uitgereikt wordt en die de coach beloont die door zijn gedrag, resultaten en houding de belangrijkste bijdrage leverde aan het beroepsimago.

Dury kreeg 206 punten achter zijn naam. Bondscoach Marc Wilmots (100 ptn) werd tweede. Lokeren-trainer Peter Maes, die maandag door de profvoetballers nog verkozen werd tot Trainer van het Jaar, verzamelde als derde 97 punten. De top vijf werd vervolledigd door Hein Vanhaezebrouck (Kortrijk/AA Gent) en Michel Preud’homme (Club Brugge).

De 56-jarige Dury, in december laureaat van de Trofee Raymond Goethals, werd vorig jaar vicekampioen met Zulte Waregem. In de Europa League werd dit seizoen op een haar na de kwalificatie voor de zestiende finales gemist. Dury loodste Essevee ook naar de finale van de Beker van België, waarin het met 1-0 verloor van Lokeren. Met nog een speeldag te gaan in Play-off 1 prijkt Zulte Waregem op de vierde plaats. Zondag gaat het op bezoek bij Club Brugge.

De Guy Thys Award, genoemd naar de succesvolle ex-bondscoach, wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door de belangenvereniging voor trainers (BFC Pro), op basis van een stemming door alle professionele voetbaltrainers van ons land. Ariël Jacobs won de eerste editie, Michel Preud’homme de tweede, vorig jaar ging Maes met de bekroning lopen.

Op de BFC Pro Awards werd voor de tweede keer de BFC Pro Youth Award uitgereikt. De prijs, die de voetbalclub met de beste jeugdopleiding bekroont, werd gewonnen door Standard (152 ptn). Anderlecht (130) werd tweede, Genk (93) derde. Vorig jaar kregen de Genkenaren de onderscheiding. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content