Geen doelpunten in Antwerpse derby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp

De derby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp op de zesde speeldag in groep B van Play-off 2 heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd op ’t Kiel eindigde op een scoreloos gelijkspel.

Beide ploegen leverden de eerste helft veel strijd, maar grote kansen bleven uit. Antwerp toonde zich het gevaarlijkst, maar pogingen van Rodrigues en nadien Ardaiz kenden geen succes. Aan de overkant kwam Dom dicht bij de openingsgoal, maar zijn knal vloog naast.

Ook na de rust waren er weinig uitgespeelde mogelijkheden te zien in het Olympisch Stadion. De Jonghe ging voor de thuisploeg zijn kans op een afvallende bal, maar zijn schicht vloog voorlangs.

Met het laatste fluitsignaal in zicht voerde Beerschot Wilrijk de druk op. Antwerp-doelman Bolat slaagde er echter in zijn netten schoon te houden.

Lokeren, dat zaterdag in Eupen ging winnen met 0-2, voert de stand aan in groep B van Play-off 2 met veertien punten. Sint-Truiden volgt als tweede met tien punten. De Kanaries klopten KV Oostende zaterdag met 4-1. Antwerp (8 punten) is derde, voor Eupen en Oostende (elk 5 punten). Beerschot Wilrijk (4 punten) sluit de rij.

Op de zevende speeldag ontvangt leider Lokeren op Daknam Antwerp. Oostende trekt naar Beerschot Wilrijk en Sint-Truiden moet de bus op richting Eupen.