Genk en Lokeren delen de punten

© belgaimage

In de openingswedstrijd van de derde speeldag in de Jupiler Pro League speelden KRC Genk en Lokeren 0-0 gelijk.

De Limburgers, met Jelle Vossen opnieuw in de basis, kregen de beste kansen via onder andere Ilombe Mboyo, maar Lokeren-doelman Davino Verhulst stond pal. Met één punt schieten beide ploegen weinig op in het klassement.

Vossen, die door blessures en transferbeslommeringen dit seizoen nog niet had gespeeld, maakte de 90 minuten vol.

Het was de thuisploeg die het felst aan de wedstrijd begon, maar de pogingen van Bennard Kumordzi en Mboyo konden Lokeren-doelman Verhulst niet verschalken. Nadien slaagde Lokeren erin om het evenwicht te herstellen, al moest Verhulst zich toch nog tonen op kansen van Kara Mbodji en Julien Gorius.

Na de pauze besloot Lokeren-coach Peter Maes om in te grijpen en hij bracht Onur Kaya in de plaats van Jordan Remacle. Ook na die wissel slaagde Lokeren er echter niet in om Genk-doelman Marco Bizot te bedreigen. In de 70e minuut kwamen de Limburgers nog het dichtst bij een doelpunt, maar Mboyo trapte de reuzekans op Verhulst. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Laurent Colemonts stond de 0-0 bijgevolg nog steeds op het bord.

Racing Genk won dit seizoen nog niet. Met twee punten bezet het de twaalfde plaats in de stand. Lokeren is na een vier op negen zesde. (Belga/RR)