Gent komt aan de leiding na 1-3 bij Standard

Met een verdiende uitzege heeft AA Gent de titelambities van Standard een knauw gegeven. Na een 1-3 komt Gent voorlopig zelf aan de leiding van de play-offs.

De thuisploeg hoopt e op zijn elan verder te kunnen gaan na de zege tegen Anderlecht. Maar dat was zonder Gent gerekend, dat van in het begin de meerdere was. Bij de rust stond Gent 0-1 voor dankzij een doelpunt van Nicklas Pedersen in de 23e minuut. In de 52e minuut was het opnieuw Pedersen die de voorsprong verdubbelde. Met een staalhard schot vanop ruim 35 meter deed de Deen de bal in de rechterwinkelhaak verdwijnen.

In de 65e minuut kreeg Standard weer hoop. Scheidsrechter Frederik Geldhof legde de bal op de stip voor hands van Rafinha. Geoffrey Mujangi Bia zette feilloos om.

Diep in blessuretijd legde Serge Tabekou de eindstand vast.

Met 35 punten heeft Gent in de stand één punt voor op Club Brugge en drie op RSC Anderlecht. Standard is met 30 punten vierde, voor KV Kortrijk (29) en Charleroi (28).

Zondag staan Club Brugge-Anderlecht en Kortrijk-Charleroi op het programma.

Lierse

In play-off III deed Lierse een goede zaak. Etien Velikonja (17e) en Karim Hafez (85e) bezorgden de Antwerpse club een 0-2 zege op het veld van Cercle Brugge. Na drie van vijf speeldagen hebben beide clubs zes punten achter hun naam. Volgende week zondag kan Lierse met een zege voor eigen publiek de strijd beslechten.

Het thuisvoordeel lijkt echter niet van kracht in play-off III. Tot nu toe draaiden alle wedstrijden op een zege voor de bezoekers uit. Als Lierse op speeldag vier niet wint, valt de beslissing vrijdag 1 mei in Brugge.