Gert Verheyen wordt hoofdcoach bij KV Oostende: ‘Het kriebelde al een tijdje’

© BELGAIMAGE

Gert Verheyen wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van KV Oostende. De voormalige Rode Duivel (47) brengt ook Franky Van der Elst en Patrick Creemers mee naar de kustploeg, zijn assistenten bij de U19.

Ze ondertekenden allen een contract voor drie seizoenen, bevestigt KVO.

Verheyen volgt bij de kustploeg de Bosniër Adnan Custovic op, die half september vorig jaar overnam van Yves Vanderhaeghe, die naar AA Gent trok.

Custovic, die het seizoen uitdoet, loodste Oostende naar een veilige elfde plaats in de reguliere competitie, maar kon in play-off 2 niet overtuigen met vijf draws op rij.

Aanbiedingen

Het nieuws hing al een tijd in de lucht. Vorige week nog bevestigde Hugo Broos, de nieuwe sportieve directeur van KV Oostende, in Sport/Voetbalmagazine dat Verheyen op zijn lijstje stond.

Ook Verheyen zelf gaf aan dat hij wel oren had naar de job. ‘Oostende is trouwens niet de enige club die me contacteerde,’ onthulde hij in één adem. ‘Ik kreeg nog telefoons, van clubs waarvan ik dacht: tiens, zijn jullie dan ook niet tevreden over je coach?’

Nieuwe lei

Broos benadrukt dat hij in schoonheid afscheid wil nemen van Adnan Custovic, die op KVO puik werk heeft geleverd. ‘Op basis van de behaalde punten kan ik Adnan weinig verwijten’, verklaarde Broos zijn keuze. ‘Hij loodste KVO ook weg uit de gevarenzone. Ik wou hem dan ook absoluut nog de kans geven in play-off 2.

Adnan Custovic
Adnan Custovic© BELGAIMAGE

‘Het is ook niet zo dat deze beslissing al vorige maand werd genomen. We hebben eerst een langetermijnvisie voor deze club uitgewerkt en een profiel uitgetekend voor de coach die in dat plaatje moet passen. En dan is het misschien beter om met een nieuwe lei te starten. Daarom de keuze voor een andere coach. Pas maandagavond bereikten we een mondeling akkoord met Gert Verheyen en dinsdagavond werd alles officieel gemaakt.’

Carrière

Voor de 47-jarige Verheyen, die de voorbije jaren ook naam maakte als uitstekend analist, wordt het zijn eerste job als hoofdcoach van een club. Hij maakt de overstap van de Belgische min 19-jarigen, die hij sinds 2013 trainde. Meteen na zijn spelersloopbaan was hij ook al een seizoen beloftencoach bij Club Brugge (2006-2007).

‘Het kriebelde al even om bij een club aan de slag te gaan, op voorwaarde dat het totaalplaatje klopte’, legde Verheyen uit. ‘En dat is nu wel degelijk het geval bij KV Oostende. Het is een warme en ambitieuze club die een nieuw tijdperk ingaat. Ik ben dan ook trots dat ik kan meeschrijven aan die nieuwe pagina in de clubgeschiedenis. Ook de aanwezigheid van Hugo Broos als sportief directeur is voor mij een surplus. Hugo haalde mij meer dan 25 jaar geleden naar Club Brugge en nu herhaalt de geschiedenis zich.’

Als speler was Verheyen actief bij Lierse (1986-1988), Anderlecht (1988-1992) en Club Brugge (1992-2006). Hij veroverde in totaal vijf landstitels en vijf Bekers in zijn spelerscarrière.

Verheyen verzamelde ook vijftig caps voor de Rode Duivels en was actief op de Wereldbekers in Frankrijk (1998) en Japan en Zuid-Korea (2002) en op het EK in België en Nederland in 2000.

Franky Van der Elst
Franky Van der Elst© belgaimage

De 56-jarige Van der Elst, tweevoudig Gouden Schoen, was als speler aan de slag bij RWDM (1979-1984) en Club Brugge (1984-1999). Hij veroverde met Blauw-zwart vijf titels en vier Bekers. Van der Elst is een 86-voudig Rode Duivel en was actief op de Wereldbekers van Mexico (1986), Italië (1990), de Verenigde Staten (1994) en Frankrijk (1998).

De 50-jarige Creemers was in het verleden doelmannentrainer bij de jeugdploegen van de Belgische voetbalbond. Dat combineerde hij met het trainen van de keepers bij Fortuna Sittard, Patro Eisden, Tienen en Bocholt.

Partner Content