'In 1B is het net alsof je heel het seizoen play-off 1 speelt'

16/08/17 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:41

José Riga is coach van Cercle Brugge, dat in IB de leiding deelt met SV Roeselare en zaterdag op bezoek gaat bij OH Leuven.

1. Cercle nam met 6 op 6 uit bij Westerlo en thuis tegen Union een foutloze start: wat kan er dit seizoen misgaan voor de titelfavoriet in 1B, die na twintig inkomende transfers met Dylan De Belder nu ook nog bij titelconcurrent Lierse de topschutter wegkocht?

'Wat er kan misgaan...? Dat we denken dat we al kampioen zijn. Iedereen zegt dat we favoriet zijn, maar ik denk niet dat er één journalist is die zelfs nog maar de helft van mijn spelers kent. We zijn een nieuwe ploeg met veel jongens die van de Ligue 2 en de CFA komen en zeker de CFA is heel iets anders dan 1B. Met maar acht ploegen in een systeem van periodekampioenschappen is het in 1B net alsof je heel het seizoen play-off 1 speelt. We willen promoveren, maar dat willen onder meer OHL, Roeselare, Lierse en Beerschot Wilrijk ook. Uiteraard is het voor de tegenstanders makkelijker om ons de favorietenrol te geven. Iedereen ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners