Jelle Vossen scoort 4 keer in zege van Club Brugge tegen KV Mechelen: 6-1

Club Brugge heeft de zestiende speeldag geopend met een 6-1 zege tegen KV Mechelen. Bij de rust was de score nog bescheiden: 1-0. Jelle Vossen nam vier van de Brugse doelpunten voor zijn rekening. In de stand klimt Club voorlopig naar de tweede plaats.

Bij Club Brugge maakte Lior Reafaelov zijn wederoptreden na drie maanden blessureleed. De Israëlische middenvelder startte nog niet in de basis, maar mocht twintig minuten voor tijd wel komen opdraven. Aanvoerder Timmy Simons was er dan weer niet bij. Hij liep dinsdag een teenblessure op in de Champions League-wedstrijd tegen Leicester. In de 38e minuut mocht Jelle Vossen de score openen vanop de penaltystip. Scheidsrechter Wim Smet had een fout van Xavier Chen op José Izquierdo gezien.

Dolle minuten

Die Izquirdo verdubbelde de voorsprong vier minuten na de pauze en luidde zo enkele dolle minuten in. Aleksandr Bjellca scoorde in de 50e minuut de aansluitingstreffer en nog eens een minuut later tikte Vossen de 3-1 binnen. Na handspel van Stefano Denswil kreeg Dalibor Veselinovic even later de kans om de match met een penalty terug spanning in te blazen, maar de spits trapte zwak, zodat doelman Ludovic Butelle een makkelijke redding uit de mouwen kon schudden.

Vossen zette Brugge in de 64e minuut op rozen en leverde Hans Vanaken in de 79e de assist voor de 5-1. Acht minuten voor tijd legde hij met zijn negende van het seizoen de eindstand vast en kreeg hij prompt zijn applausvervanging.

Met 30 punten volgt Club Brugge nu op twee punten van leider Zulte Waregem, dat zondag naar Standard trekt. Oostende is met 28 punten derde. AA Gent en Charleroi (27) kunnen in het weekend opnieuw op gelijke hoogt van Brugge komen.