Jupiler Pro League: Ongenaakbaar Standard behoudt het maximum

Competitieleider Standard heeft in eigen huis KV Kortrijk verslagen met 2-0 op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League.

Paul-José Mpoku opende na 56 minuten de score van op de stip, vier minuten later kopte Laurent Ciman de 2-0 eindstand tegen de netten.

Voor de Rouches was het al de zesde opeenvolgende zege in de competitie. Bovendien incasseerden ze nog geen enkel tegendoelpunt. Nochtans bood Kortrijk flink weerwerk op Sclessin. De kansen voor de thuisploeg voor de pauze waren dan ook op één hand te tellen. Een schitterend doelpunt van Ezekiel werd wel afgekeurd wegens handspel. Na de pauze drukte Standard door en dat resulteerde na 52 minuten in het openingsdoelpunt. Mpoku legde aan van op de stip en liet doelman Keet kansloos (1-0). Vier minuten later kopte Laurent Ciman de verlossende 2-0 in doel.

Voor de match verraste Standard de supporters door ‘verloren zoon’ Mehdi Carcela opnieuw aan het thuispubliek voor te stellen. De Marokkaanse international komt over van het Russische Anzhi Makhachkala en ondertekende op Sclessin een contract voor drie seizoenen.

Zondagavond worden nog twee wedstrijden gespeeld. Om 18u ontvangt vicekampioen Zulte Waregem landskampioen Anderlecht aan de Gaverbeek. Om 20u30 wordt de zesde speeldag afgesloten met de wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Club Brugge. (Belga/SD)