KV Mechelen houdt beter Anderlecht in bedwang: 2-2

Een sterk voetballend Anderlecht kon de winst niet binnenhalen bij een opportunistisch KV Mechelen.

Voor de openingswedstrijd van de 25e speeldag van de Jupiler Pro League kon Anderlecht-trainer Besnik Hasi kon geen beroep doen op Stefano Okaka en Olivier Deschacht, allebei geblesseerd. Hij bracht nieuwkomers Alexander Büttner en Stéphane Badji meteen aan de aftrap. KV Mechelen begon met veel enthousiasme aan de thuiswedstrijd en onmiddellijk loonde dat bijna. Soufiane Hanni zette in de eerste minuut al Kara Mbodj op het verkeerde been, maar zag zijn schot gepareerd worden door Silvio Proto. Van uitstel kwam echter geen afstel en na twaalf minuten was het wel raak. Tim Matthys gaf vanop rechts een goede voorzet, die door Mats Rits voorbij een kansloze Proto werd geduwd.

Anderlecht was tot dan toe nog niet in de buurt van het doel van de thuisploeg gekomen, maar hing na 18 minuten de bordjes toch opnieuw gelijk. Dennis Praet vond voor doel de vrijstaande Frank Acheampong, die tekende voor zijn eerste competitiegoal van het seizoen. De Brusselaars namen na de gelijkmaker het commando over, maar Filip Djuricic en Dennis Praet verzuimden paars-wit nog voor rust op voorsprong te zetten.

Dribbel

Ook na de pauze bleef Anderlecht dominant. Praet en Djuricic zorgden voor het gevaar, maar Mechelen bleef, onder andere dankzij een sterke Jean-François Gillet, lang overeind. Twintig minuten voor tijd was het dan toch raak voor Anderlecht. Acheampong zette een knappe actie op met Djuricic en werkte die zelf af. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Nauwelijks drie minuten later kwam Nicolas Verdier de bal halen op het middenveld. De Franse spits dribbelde Kara en trapte de 2-2 staalhard voorbij Proto. Praet had enkele minuten later de winning goal nog aan de voet, maar zag zijn schot uiteenspatten op de paal.

Anderlecht blijft door het gelijkspel hangen op de derde plaats, op vier punten van leider AA Gent en één van Club Brugge, dat zondag Gent ontvangt. KV Mechelen consolideert zijn elfde plek.