KV Mechelen wil wedstrijd tegen Genk laten herspelen

© Belga Image

KV Mechelen wil de wedstrijd van zondagavond op het veld van KRC Genk, op de negende speeldag in de Jupiler Pro League, laten herspelen.

‘De scheidsrechterlijke vergissing heeft het normale verloop van de wedstrijd immers meer dan ernstig verstoord’, laat Malinwa op zijn website optekenen. De club oordeelt dat artikel 1440 uit het bondsreglement is overtreden.

Het Bureau Arbitrage van de Belgische Voetbalbond (KBVB) moet nu bestuderen of de klacht van KV Mechelen tegen ‘een scheidsrechterlijke vergissing in toepassing van de spelregels’ gegrond is.

Vergissing

Tijdens de op 2-1 geëindigde competitiematch gaf scheidsrechter Luc Wouters een rode kaart aan de verkeerde speler van Malinwa. Laurens Paulussen werd na een kwartier in de partij met rood van het veld gestuurd voor handspel in het strafschopgebied. Wouters had zich echter van speler vergist en had de rode kaart eigenlijk aan Mats Rits moeten geven, omdat die Tino-Sven Susic van de gelijkmaker hield met de arm.

Na de wedstrijd in Genk sloeg de 46-jarige Wouters mea culpa. ‘Een scheidsrechter moet de juiste beslissing nemen en dat is hier niet gebeurd. Ik had niet duidelijk gezien wie hands maakte. Ik heb dan ook gesproken met de spelers van KV Mechelen en aan Paulussen en Rits gevraagd of zij het gedaan hadden. Ik wist dat het één van hen was, maar ze ontkenden allebei’, stelde Wouters na de partij.

KV Mechelen, dat na de uitsluiting van Paulussen 70 minuten met een man minder speelde, verloor het duel uiteindelijk met 2-1.

Vrijuit

Paulussen hoeft overigens geen schorsing te vrezen. Het Bondsparket zette de scheidsrechterlijke vergissing recht door Paulussen vrijuit te laten gaan en Rits alsnog voor de Geschillencommissie te dagen. De middenvelder van Malinwa mag zich dinsdag gaan verantwoorden voor de handsbal. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content