KV Mechelen wint eerste duel om Europees ticket van Charleroi

KV Mechelen heeft de beste zaak gedaan in de strijd om het laatste Europees ticket. Malinwa, de winnaar van Play-off II, haalde het in de heenwedstrijd van de barrages met 2-1 van Charleroi, de nummer vijf uit Play-off I.

De winnende treffer van Kosanovic viel vier minuten voor affluiten. De terugwedstrijd op Mambourg wordt zondag gespeeld (18u). De winnaar van de dubbele confrontatie treedt komend seizoen aan in de tweede voorronde van de Europa League.

Malinwa moest omwille van de werkzaamheden in het eigen stadion opnieuw naar Den Dreef in Leuven afzakken en kreeg op het veld van OHL opnieuw de steun van een trouwe schare supporters. KV was de betere ploeg in de eerste helft, al was het wachten tot vlak voor rust vooraleer er gescoord werd. Uiteindelijk was het Ibrahima Cissé die vier minuten voor de pauze de 1-0 op het bord zette met een gekruist schot.

Nipt

De bezoekers kwamen beter uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Tien minuten na rust trapte Kosanovic tegen de benen van Karel Geraerts en diens inzet verdween erg verrassend in het Mechelse doel. Het leek lange tijd 1-1 te gaan blijven, tot de Serviër Milos Kosanovic een vrije trap van ver heerlijk in doel krulde: 2-1 en KV zo met een nipte voorsprong naar Henegouwen.