KV Oostende is herfstkampioen na thuisnederlaag van AA Gent

© Belga Image

In de laatste wedstrijd van de vijftiende speeldag heeft AA Gent een 1-3 nederlaag geleden tegen Charleroi. De landskampioen moet de leidersplaats zo aan Oostende laten.

Bij de rust stond Gent 1-2 in het krijt. Jérémy Perbet opende voor Charleroi de score in de 23e minuut. Twee minuten later kwam de 0-2 op het bord toen Lasse Nielsen de bal in eigen doel werkte. Het was een trap van Clément Tainmont, die al de assist voor het eerste doelpunt leverde, die via het lichaam van Nielsen tegen de touwen ging. Nog eens drie minuten later bracht Kennett Saief, op assist van zijn kapitein Sven Kums, Gent weer in de wedstrijd. Met zijn tweede van de avond, zijn zevende van het seizoen, legde Perbet in de 61e minuut de eindstand vast. De Franse spits kopte een voorzet van Francis N’Ganga voorbij Matz Sels. Gent drong nog aan, maar doelman Parfait Mandanda hield Charleroi overeind.

Oostende is herfstkampioen

De manschappen van Hein Vanhaezebrouck, woensdag in de Champions League nog met 1-0 te sterk voor Valencia, grepen zo naast de herfsttitel. Die is voor Oostende. Met 31 punten gaat de kustploeg Gent (30), RSC Anderlecht (29), Club Brugge (28), Zulte Waregem (25) en Sint-Truiden (21) voor. Ook Kortrijk en Charleroi, zevende en achtste in de stand, hebben 21 punten.

Marc Coucke toonde zich alvast bijzonder opgetogen met de herfsttitel. ‘Binnen twee minuten ben ik echt Marcske van FC de herfstkampioenen’, twitterde de voorzitter van Oostende kort voor het laatste fluitsignaal in Gent. ‘Mag ik heel oprecht coach, staf, spelers, sponsors en alle supporters danken voor hun bijdrage aan dit historisch moment!’, klonk het achteraf.

Zondagnamiddag had Coucke al zijn humoristische kant getoond. ‘Komaan Charleroi help KVO aan de herfsttitel. Als Gent niet wint krijgen alle zebra’s in PairiDaiza vanavond een dubbele portie wortelen’, twitterde hij toen. (Belga/KVDA)