Lierse is straks financieel gezond

© Belga Image

Op vrijdag 24 februari wordt bij tweedeklasser Lierse een kapitaalsverhoging doorgevoerd van 24 miljoen euro. Dat is het resterende het bedrag dat eigenaar Wadi Degla leende aan de club in de loop van de voorbije jaren en nog niet was omgezet in kapitaal.

Door de kapitaalsverhoging is Lierse dan vanaf volgende week schuldenvrij. Meer nog, het eigen vermogen dat tot nu min zestien miljoen bedroeg, wordt straks 8 miljoen euro (positief).

Als Lierse meerdere goeie uitgaande transfers per jaar doet zoals nu met de verkoop van Ayub Masika aan China, moet dat volstaan om op financieel vlak helemaal zelfstandig te kunnen opereren vanaf het seizoen 2017-2018.

Minder

Al een paar jaar geleden besliste Wadi Degla om niet onbeperkt geld in de club te stoppen. Vanaf toen werd er vanuit Egypte minder geld in de club gepompt.

Bedoeling is nog steeds dat Lierse vanaf nu probeert op eigen benen te staan. Eind 2015 kreeg de club ook al wat extra financiële lucht omdat toen de afbetaling van de verbouwingen aan het stadion aan de stad Lier toen ten einde liepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content