Lokeren: Georges Leekens volgt Bob Peeters op

© REUTERS

Georges Leekens is de nieuwe coach van Lokeren. Dat bevestigde de club zondag op een persconferentie. Leekens, die de zaterdag ontslagen Bob Peeters opvolgt, zette zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen, met één jaar optie.

Peeters werd zaterdagavond verrassend de laan uitgestuurd na de 1-2 zege bij Westerlo. Ondanks de broodnodige overwinning moest hij toch het gelag betalen voor de zwakke competitiestart.

Volgens de club was de beslissing om de samenwerking met Peeters te beëindigen al na de wedstrijd Lokeren-OH Leuven (1-2) van vorige week zaterdag genomen. Lokeren, dat recent nog goalgetter Hamdi Harbaoui terughaalde, is na 12 speeldagen 14e in de stand met 11 punten.

De 66-jarige Leekens moet op Daknam, waar hij al in de periodes 1999-2001 en 2007-2009 coach was, het tij keren. Eind juni werd zijn contract als bondscoach van Tunesië, dat hij sinds maart 2014 coachte, in onderling overleg ontbonden. ‘Mac The Knife’ was eerder tweemaal bondscoach van de Rode Duivels (1997-1999 en 2010-2012). Verder stond hij aan het roer van Algerije en tal van clubs.

Tot vandaag was Club Brugge de laatste in de rij. Daar werd Leekens in november 2012 aan de deur gezet, nadat hij enkele maanden eerder de Rode Duivels had verlaten om naar het Jan Breydelstadion te trekken. Leekens veroorzaakte toen ophef door te stellen dat het werk bij de nationale ploeg “voor negentig procent af was”.(Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content