Lokeren met de bibber voorbij tweedeklasser Westerlo

Lokeren heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de halve bekerfinales. Het moest in de tweede helft van zijn kwartfinale een 0-2 achterstand wegwerken tegen een kloek strijdend Westerlo

Lokeren won uiteindelijk met 4-2. De heenwedstrijd in Westerlo was geëindigd op 0-1. De Waaslanders spelen binnenkort (29/01 heen, 05/02 terug) tegen de winnaar van KV Oostende-RC Genk voor een plaats in de finale.

Zo saai Lokeren-Westerlo in de eerste helft was, zo boeiend werd het in de tweede. Na een 0-0 ruststand verklaarde Jens Cools in minuut 49 de doelpuntenkermis voor geopend met de 0-1. Vijf minuten later trapte Laurens Paulussen van op de penaltystip de 0-2 binnen.

De reactie van Lokeren liet niet lang op zich wachten. Via Hans Vanaken (65e, 1-2), Mijat Maric (69e, 2-2) en Junior Dutra (70e, 3-2) boog het de achterstand op vijf minuten om naar winst. Drie minuten voor tijd ontnam Jore Trompet de Kemphanen alle hoop. (Belga/TV)