Marc Van Maele keert terug als CEO van Sporting Lokeren

27/04/16 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:00

Voorzitter Roger Lambrecht onderhandelt met Chinese investeerders, maar houdt voorlopig de boot af en kondigt eerstdaags de terugkeer van Marc Van Maele aan als CEO.

Marc Van Maele keert terug als CEO van Sporting Lokeren

Marc Van Maele was van 2011 tot 2014 al eens CEO van Lokeren en leidde onder meer de stadionvernieuwing mee in goede banen. © BELGAIMAGE

De voorbije maanden werden Chinese zakenlui gesignaleerd op Daknam. Dat de ondertussen 84-jarige Roger Lambrecht op zoek is naar een overnemer van de club is al langer bekend, maar daarbij herhaalde hij steevast geen buitenlandse pistes te overwegen.

"Er zijn inderdaad gesprekken geweest met Chinese investeerders," erkent de Lokerenpreses in Sport/Voetbalmagazine, "maar er zijn ook al voorstellen geweest van Engelsen en Qatarezen. Het gaat altijd om makelaars. Die mannen komen hier een paar jaar spelers verhandelen en zijn dan weer weg. Dat is niet de toekomst die ik voor Sporting Lokeren zie. Maar de tijd dringt, misschien moet ik op een bepaald moment tegen mijn zin toch voor een buitenlandse overname opteren."

Dat is echter niet voor deze zomer, beweert Lambrecht, die de focus al op volgend seizoen heeft gelegd: "We moeten weer op de linkerkolom mikken en daarvoor zullen de nodige versterkingen ingehaald worden. Nieuwe vleugelspelers, een diepe spits en misschien een nummer tien."

Nieuwe CEO

Ook binnen het bestuur mag er binnenkort een opvolger verwacht worden voor Rudy Geens, in januari ontslagen als CEO van de club. "Eerstdaags wordt de deal afgerond", zegt Lambrecht. Uit welingelichte bron vernam Sport/Voetbalmagazine dat het om Marc Van Maele gaat, die van november 2011 tot september 2014 al eens als CEO van Sporting aan de slag was. Een opmerkelijke move van Lambrecht, want Van Maele en hij botsten geregeld, en uiteindelijk was het Van Maele die de handdoek gooide. Al dan niet onder impuls van een dreigende burn-out.

Daarnaast heeft de voorzitter orde op zaken gesteld in de vete tussen zijn technisch directeur Willy Reynders en zijn trainer Georges Leekens, die een functie als manager naar Engels model ambieerde. "Daar heeft hij de voorbije maanden niet meer van geklapt", stelt Lambrecht. "Willy is de technisch directeur, hij heeft de juiste contacten en doet de transfers. Georges is de trainer maar krijgt natuurlijk ook zijn zegje in het transferbeleid. Die twee hebben hun meningsverschillen, maar we moeten dat ook niet overroepen. Het belangrijkste is dat we weer snel beter voetbal brengen, anders blijven de supporters niet komen."

Onze partners