Moeskroen krijgt proflicentie van BAS

10/05/17 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:41

Na Antwerp heeft ook Excel Mouscron zijn slag thuis gehaald voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Dat is slecht nieuws voor Westerlo.

Moeskroen krijgt proflicentie van BAS

Excel Mouscron © Belga Image

Midden april weigerde de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) een proflicentie toe te kennen aan Excel Mouscron, en veroordeelde de club zo tot de hoogste amateurklasse. De Henegouwse club tekende daarop beroep aan bij het BAS, verdedigde vrijdag zijn dossier en legde extra bewijsstukken neer in een poging aan te tonen dat de club niet (meer) in handen is van makelaars.

Vijf dagen na de zitting kwamen de drie arbiters nu tot de beslissing om Moucron een proflicentie toe te kennen. Het is nog maximaal tien dagen wachten op de motivering van het BAS.

Tevreden

Bij de club reageren ze uiteraard opgelucht. 'We hadden alle vertrouwen in ons dossier en in een goede afloop. De club is heel tevreden met deze correcte beslissing. Moeskroen is heel gelukkig dat het zijn avontuur op het hoogste niveau kan voortzetten in samenwerking met zijn supporters, partners en vrijwilligers', luidt de reactie. 'Moeskroen kan nu eindelijk in alle rust de voorbereiding voor het volgende seizoen afronden. We starten met de campagne voor de abonnementenverkoop en de bekendmaking van de resultaten van onze supportersenquête.'

Westerlo degradeert

Voor Westerlo en Lommel United is de beslissing van het BAS slecht nieuws, zij degraderen naar respectievelijk de Proximus League (1B) en de eerste amateurklasse.

Mouscron verzekerde zich op de slotspeeldag van de reguliere competitie sportief van het behoud in de Jupiler Pro League, en dat ten koste van Westerlo. De troepen van coach Mircea Rednic gaven na een zeldzame reeks van twee overwinningen (tegen Standard en KV Kortrijk) de rode lantaarn in extremis door aan de Kemphanen.

Derde jaar op rij

Het is al het derde jaar op rij dat Mouscron zijn licentie behaalt via het BAS. Vorig jaar gebeurde dat na een gezamenlijke klacht van de toenmalige degradant OH Leuven, STVV en Westerlo. In 2015 waren het SK Lierse en Cercle Brugge die in beroep gegaan waren tegen de beslissing van de Licentiecommissie om Mouscron een proflicentie toe te kennen. Ook toen gaf het BAS goed nieuws aan 'les Hurlus'.

Lees meer over:

Onze partners