OHL, Westerlo en STVV dienen klacht in tegen Moeskroen

14/03/16 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:26

Voetbalclubs Oud-Heverlee-Leuven, Westerlo en Sint-Truiden hebben een gezamenlijke klacht ingediend bij de KBVB tegen het feit dat er in het bestuur van Moeskroen nog minstens één makelaar zetelt. De drie clubs hopen dat de licentiecommissie hiermee rekening houdt bij haar besluitvorming medio april over het toekennen van de licenties voor eerste klasse.

OHL, Westerlo en STVV dienen klacht in tegen Moeskroen

Herman Wijnants © Image Globe

Het nieuws is bevestigd door OHL-woordvoerder Chris Vandebroeck.'Het initiatief voor de klacht ging uit van Herman Wijnants van Westerlo. In de aangetekende brief hebben we er de KBVB zaterdag op gewezen dat Moeskroen in handen is van makelaars en dat Marc Rautenberg, die als makelaar actief is voor Lion Sport, er nog steeds in het bestuur zetelt. Dit laatste is reglementair niet toegelaten zodat ik van oordeel ben dat onze klacht zeker een kans maakt', aldus Vandebroeck.

OHL-verdediger Romain Reynaud en -doelman Rudy Riou kregen twee weken terug de sportpers over zich heen wegens gokpraktijken waarbij enkele media insinueerden dat ze ook zouden gokken op wedstrijden waarin ze zelf meespeelden. 'Ik hoop dat deze journalisten in het geval van Moeskroen dezelfde onderzoeksjournalistieke ijver aan de dag leggen en zich wat de gokpraktijken betreft minder druk maken over geruchten die niks voorstelden', aldus Vandebroeck. (Belga/KVDA)

Onze partners