Oostende gaat onderuit tegen Kortrijk

KV Kortrijk heeft op de 22e speeldag van de Jupiler Pro League het West-Vlaamse onderonsje tegen KV Oostende gewonnen. De kustboys kregen een stevige bolwassing: het werd 1-7. Zulte Waregem ging met 1-3 winnen op Waasland-Beveren, waardoor de Waaslanders zakken naar de voorlaatste plaats, vermits Cercle Brugge met 0-2 ging winnen op bij Charleroi.

Voor de aanvang van elke wedstrijd één minuut stilte gehouden voor de overleden Junior Malanda.

Na een aarzelend begin van Kortrijk en Oostende, sloeg in minuut 22 de vlam in de pan. Een blunder van de bij Oostende debuterende Antonio Milic werd genadeloos afgestraft door Teddy Chevalier.

De thuisploeg kon niet meteen bekomen van de opdoffer, amper vier minuten later bediende Thomas Matton Ivan Santini met een hakje. De Kroatische spits legde de 0-2 in het mandje. Helemaal op het einde van de eerste helft telde opnieuw Chevalier Oostende al volledig uit. Na een steekpas van Stijn De Smet knalde de Franse spits de 0-3 in doel.

De tweede helft begon goed voor Oostende. Franck Berrier scoorde het doelpunt van de hoop, maar amper vijf minuten later sloeg Stijn De Smet die weer aan diggelen. Uitblinker Matton vond daarna zelf nog twee keer de netten en helemaal op het einde van de partij legde de ingevallen Tuur Dierckx de zware 1-7 cijfers vast. Door deze winst blijft Kortrijk gedeeld derde, samen met AA Gent dat eerder zaterdag met 1-3 won op het veld van Moeskroen-Péruwelz.

In Charleroi-Cercle Brugge en Waasland-Beveren – Zulte Waregem werd er pas na de rust gescoord. Zulte Waregem ging met 1-3 winnen op het veld van Waasland-Beveren, terwijl Cercle Brugge de drie punten uit Charleroi kon meepikken. Het werd 0-2 dankzij goals van Jinty Caenepeel en Stephen Buyl. Een goede zaak voor Cercle Brugge, dat de voorlaatste plaats doorgeeft aan Waasland-Beveren. Cercle telt nu 23 punten, W-B blijft steken op 20 punten uit 22 wedstrijden. (Belga)