Oostende steviger aan de leiding na 2-0 tegen Lokeren

KV Oostende heeft in de openingsmatch van de 10e speeldag in de Jupiler Pro League Lokeren met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Gohi Bi Cyriac (46.) en Fernando Canesin (90.+2) scoorden voor de competitieleider.

In het Albertparkstadion voetbalden de manschappen van coach Yves Vanderhaeghe voor de pauze nauwelijks kansen bijeen, net zo min als Lokeren, trouwens. 0-0 was dan ook de logische ruststand.

Na één minuut spelen in de tweede helft trof de kustploeg dan toch raak. Cyriac omspeelde doelman Verhulst en mikte het leer beheerst binnen, goed voor zijn zevende doelpunt dit seizoen.

Voor Lokeren kopte invaller Dessers een kwartier voor affluiten rakelings naast. Dichter kwamen de bezoekers niet bij de gelijkmaker. Het was integendeel invaller Canesin die de wedstrijd in blessuretijd in een beslissende plooi legde, waardoor het team van coach Bob Peeters in het sukkelstraatje blijft.

In de stand blijft KV Oostende stevig op kop met 23 punten. Dat zijn er vijf meer dan Anderlecht, dat zondag nog KV Mechelen ontvangt. Lokeren is 13e met acht punten.