Overname Beerschot Wilrijk: ‘Doel is over vijf jaar in 1A niet meer in problemen te komen’

© Belga Image

Terwijl al zes van de acht clubs in 1B eigendom zijn van buitenlanders, zet Beerschot Wilrijk zijn opmars richting 1A verder met Kempense investeerders.

Beerschot Wilrijk, de eerste periodekampioen in 1B, en bouwbedrijf De Clercq Aannemingen (DCA) uit Beerse hebben een principeakkoord over een overname van de club. Er komt een vennootschap rond de bestaande vzw en in die vennootschap gaat DCA, sinds begin dit seizoen hoofdsponsor op het Kiel, het voortouw nemen. Het huidige clubbestuur mag aanblijven.

De overname kadert in de opmars van Beerschot Wilrijk richting de hoogste klasse en de bijhorende zoektocht naar extra kapitaal. ‘Het doel is dat we over vijf jaar in 1A niet meer in de problemen komen’, zegt DCA-bestuurder Luc Neefs.

Hoeveel geld het bouwbedrijf voorziet om daarin te slagen, wil noch hij noch de club verklappen. Wat het Kempense bedrijf wel duidelijk maakt, is dat de deur op een kier blijft voor andere investeerders.

Neefs zegt zelfs open te staan voor de komst van een Saudische prins als Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud, mede-eigenaar van Sheffield United in de Engelse tweede klasse. ‘Waarom niet? Ik weet dat het clubbestuur eerder met hem gesprekken voerde. Maar ik weet niet in welke mate er vanuit die hoek nog interesse is in een minderheidspositie. Wij willen een minimumengagement behouden van vijftig procent.’

Dat er met DCA, net als met Ghelamco bij stadsrivaal Antwerp, opnieuw een speler uit de vastgoedwereld op de Antwerpse voetbalscène verschijnt, lijkt geen toeval. Al jaren bruisen in verscheidene kokers plannen voor een nieuwe voetbaltempel langs de Schelde. ‘Vandaag is dat niet ons doel’, zegt Neefs. ‘Maar als er op termijn nood komt aan een nieuwe infrastructuur, neem ik wel aan dat we die zelf gaan bouwen.’

In tussentijd komt er al ‘een opwaardering van het oefencomplex aan het Universiteitsplein in Wilrijk’, aldus clubvoorzitter Eric Roef. ‘Ook willen we uitkijken naar de oprichting van een nieuw oefen- en jeugdcomplex.’ Met zo’n 650 spelertjes barst de jeugdwerking al een tijdje uit haar voegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content