Patrick Decuyper ontkent verhuis van Zulte Waregem

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

CEO Patrick Decuyper ontkent dat Zulte Waregem plannen heeft om naar Antwerpen te verhuizen, zowel op korte als op lange termijn.

Jonas Creteur woonde de persconferentie bij voor Sport/Voetbalmagazine. ‘Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Decuyper door alle heisa zijn staart heeft ingetrokken, al ontkende hij dat.’

‘De komende jaren blijft Zulte Waregem in het Regenboogstadion spelen,’ beloofde Patrick De Cuyper op een persconferentie. De CEO van Essevee ontkende dat er contracten klaarliggen voor een verhuis naar het Kiel in Antwerpen.

Antwerpse topploeg

Decuyper zei wel dat hij met Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft gesproken over de mogelijkheid dat Zulte Waregem zijn Europese matchen (in de voorronde van de Champions League) op het Kiel speelt. Gent en Brugge zijn immers geen optie.

Ook spraken de twee over een mogelijk nieuwe Belgische topploeg. Decuyper: ‘De Wever kijkt of er een draagvlak is in het bedrijfsleven om een topploeg met een eigen Belgische identiteit uit te bouwen in Antwerpen. Hij voert gesprekken met industriëlen en voetbalkenners uit Antwerpen. Ik heb daarover ideeën met De Wever uitgewisseld. Dat is alles. Dat project staat helemaal los van Zulte Waregem.’

Decuyper benadrukte dat zijn rol in die gesprekken enkel van adviserende aard was, maar sluit niet uit dat hij in de toekomst meer betrokken wordt. Ook dat zou dan losstaan van Zulte Waregem. Wel is een samenwerking mogelijk tussen Essevee en de nieuwe Antwerpse club, bijvoorbeeld voor de doorstroming van talenten.

Fusie met Kortrijk

Decuyper is wel van mening dat er op langere termijn moet worden nagedacht over hoe Zulte Waregem in eerste klasse gehouden kan worden, gezien het beperkte budget van Essevee. Hij is in dat opzicht vragende partij naar een fusie met KV Kortrijk, maar stelde dat daarover nog geen gesprekken hebben plaatsgevonden.

Enkele reacties op Twitter:

Als ik tussen de lijnen van de pc lees, is het niet onwaarschijnlijk dat Patrick Decuyper straks naar Antwerpen verhuist. #zultewaregem

— Karl Vannieuwkerke (@Vannieuwkerke) May 22, 2013

“Bart De Wever onderzoekt draagvlak topclub A’pen met Belgische identiteit” #decuyper #grappig

— Kathleen Cools(@CoolsKat) May 22, 2013

Decuyper ziet verschillende opties voor Europees voetbal. Niet alleen Beerschot, ook andere stadions zoals deze van Gent, Brugge of Heizel.

— Björn Adins (@bjornadins) May 22, 2013

Volgens Decuyper is er gepraat met BDW om talent uit Waregem te laten doorstromen nr nieuwe A’pse club. Als je liegt, doe het dan goed.

— eric goens (@ericgoens) May 22, 2013

Ben Patrick Decuyper erg dankbaar. Dit is niet voer voor één aflevering, maar voor een hele reeks Belga Sport. Ow wacht…

— MatthiasVangenechten (@vremdetweet) May 22, 2013

Decuyper ontkent dus verhuis mét #zultewaregem, al zou hij misschien wel eens alleen kunnen verhuizen met oog op nieuwe A’werpse club.

— Matthias Stamper (@mstamper) May 22, 2013

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content