Play-off 1: top 5 van de eerste speeldag

04/04/16 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Welke spelers presteerden het best op de eerste speeldag in play-off 1? Onze top vijf.

Play-off 1: top 5 van de eerste speeldag

Kenny Steppe © Belga Image

1. Kenny Steppe (Zulte Waregem) : bewees waarom hij Bossut naar de bank verwees. Uitstekende reflexen op de lijn, ook bij onverwachte (kop)ballen van zijn ploeggenoten. Verhinderde eigenhandig een Gentse zege.

2. Björn Engels (Club Brugge) : hield eerst samen met Poulain en daarna met Simons moeiteloos stand tegen de KVO-aanval: Cyriac, Musona en Pedersen, niemand leek Engels echt te kunnen ontregelen.

3. Thomas Meunier (Club Brugge) : kreeg veel ruimte op rechts en kon daar voor de rust van profiteren. Nadien was het vlekkeloos verdedigen.

4. Mbark Boussoufa (AA Gent) : samen met Sven Kums de gangmaker bij AA Gent, maar kreeg in het offensieve compartiment te weinig steun. Week bij momenten handig uit naar links, om daar de één-tegen-éénduels op te zoeken.

5. Yoeri Tielemans (Anderlecht) : de metronoom van het elftal. Verloor tegen Genk zo goed als geen enkele bal en varieerde goed tussen lange en korte passes, telkens even precies.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info