Playoffs: Genk speelt Club Brugge van de mat

Racing Genk heeft op de vierde speeldag van play-off I een 4-2 zege geboekt tegen leider Club Brugge. De Limburgers speelden in een beresterke eerste helft Club Brugge helemaal van de mat. Voor Brugge was het de tweede nederlaag in vier dagen.

Club Brugge wilde na de 1-0 nederlaag van zondag bij Anderlecht reageren op het veld van Racing Genk. Maar de Limburgers maakten meteen duidelijk dat dat geen makkelijke opdracht zou worden. Mbwana Samatta kreeg na 12 minuten al een unieke kans om de troepen van Peter Maes op voorsprong te trappen, maar de Tanzaniaanse spits trapte de bal, op enkele meters van het Brugse doel, onbegrijpelijk naast. Lang moesten de Limburgers niet treuren, nauwelijks twee minuten later was het wel prijs. Wilfred Ndidi nam een afvallende bal meteen op de slof en vlamde hem pardoes in de winkelhaak. Club Brugge-doelman Ludovic Butelle had geen verhaal tegen deze wereldgoal van de jonge Nigeriaan.

Club Brugge leek wakkergeschud en ex-Genk-icoon Jelle Vossen kreeg in het vervolg van de eerste helft tot drie keer toe de kans op gelijkmaker. Telkens kreeg de spits de bal niet tussen de palen. Racing Genk was veel efficiënter voorin en drie minuten voor de pauze verdubbelde Alejandro Pozuelo de voorsprong. Op assist van kapitein Thomas Buffel knalde de Spanjaard de 2-0 voorbij Butelle. Een minuut in blessuretijd in de eerste helft struikelde Buffel oog in oog met Butelle en rechtsachter Thomas Meunier liep de 3-0 knullig in eigen doel.

Tegendoelpunten

Na de pauze nam Racing Genk duidelijk gas terug. Club Brugge kreeg het initiatief, maar deed daar weinig mee. Genk koos zijn momenten om tegen te prikken en puurde uit één van zo’n momenten de 4-0. De mee-opgerukte linksachter Jere Uronen (73.) probeerde het van net buiten de zestien en zag zijn schot, via een Brugs been, in doel belanden. Ruud Vormer (80.) en Meunier (84.) konden in de slotfase nog twee keer tegenscoren voor de bezoekers, maar verder kwamen de manschappen van Michel Preud’homme niet meer.

Club Brugge blijft in de stand voorlopig leider, maar kan donderdag, mits een zege van RSC Anderlecht in Gent, zijn leidersplaats kwijtspelen.