Pro League: geen Vlaamse coalitie tegen Standard-voorzitter Venanzi

© Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Twee Luikenaars grepen naast een zitje in de raad van bestuur van de Pro League.

Op 4 april moeten een aantal clubs bij de licentiecommissie meer uitleg geven over hun dossier. Krijgt Lierse zijn licentie niet voor de start van play-off 2 zaterdag, dan is daar een deelnemer minder. In geen geval schuift OHL naar play-off 2 door.

Krijgt Lierse voor volgend seizoen geen licentie, dan zakt er geen ploeg uit 1B en zijn de play-downs tussen Westerlo, OHL, Union en Tubeke een maat voor niks geweest. Uit de eerste amateurklasse promoveert in elk geval alleen de kampioen.

Een van de vele ploegen die op 4 april op de bond wordt verwacht is KV Oostende. Extra werk voor Patrick Orlans, die de voorbije weken een paar keer goed nieuws kreeg. Met zijn team viel hij in de prijzen op de Belgian Sponsorship Awards. KVO kreeg de rightsholder of the year-award, een trofee die gaat naar de organisatie die zijn partners/sponsors het meest te bieden heeft. En vorige week trad Orlans toe tot de raad van bestuur van de Pro League. Hij volgt er Luc Devroe op. Patrick Janssens, weg bij KRC Genk, werd in dezelfde raad vervangen door Peter Croonen, de voorzitter van de Limburgers. Die twee wissels zorgden voor heel wat tandengeknars in Luik, want twee Luikenaars ( Bruno Venanzi en Luciano D’Onofrio) waren ook kandidaat voor een zitje. Her en der vielen de woorden ‘Vlaamse tegencoalitie’. Overdreven, zo blijkt. De twee zitjes blijven in handen van dezelfde ploegen, die nog niet zo lang in die raad van bestuur zetelen. De timing van met name Venanzi zat slecht.

Op 5 juni kiezen de profs een nieuwe voorzitter van hun belangenvereniging. De vorige vergadering werd geleid door Johan Timmermans, maar die zakt met zijn ploeg naar 1B. Ploegen uit 1B hebben maar weinig stemgewicht, maar kunnen wel kandidaat zijn voor het voorzitterschap. In de wandelgangen valt ook de naam van Joseph Allijns. De G5 heeft nog niet beslist wie men naar voor schuift.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content