Racing Genk pakt op de valreep de drie punten in Roeselare

Racing Genk heeft zaterdag op de tweede speeldag van groep B van play-off II in de slotfase de drie punten weggekaapt op Schiervelde (0-1). Invaller José Naranjo zorgde zes minuten voor tijd voor de enige treffer van de partij. Lokeren en Kortrijk kwamen op Daknam niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel, terwijl Eupen de volle buit pakte bij Moeskroen (0-2).

Racing Genk kende een moeilijke avond op het veld van 1B-club Roeselare. De West-Vlamingen zetten de Limburgers goed vast en creeërden 75 minuten lang de beste kansen. Kehli, Seoudi, Lecomte en Saviour kregen kansen voor een voorsprong voor de thuisploeg.

Maar die kwam er niet en in de slotfase toonde Genk dat het ook op de bank nog kwaliteit heeft zitten. Invaller José Naranjo (84.) frommelde de bal drie minuten na zijn invalbeurt in een leeg doel. Lokeren en Kortrijk geraakten op Daknam niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel.

De Waaslanders creeërden na de pauze enkele mogelijkheden via De Ridder, maar kregen de bal niet voorbij Kortrijk-doelman Kaminski.

Het is voor Lokeren al de zevende 0-0 van het seizoen. Eupen, dat op de eerste speeldag thuis op het nippertje een puntje redde tegen Roeselare (2-2), pakte de volle buit bij Moeskroen (0-2). Goudhaantje Onyekuru bracht de Panda’s op het halfuur op voorsprong op Le Cannonier met een lage knal. Na de pauze verdubbelde Sylla (55.) de bezoekende voorsprong via de onderkant van de lat.

In de stand in groep B van play-off II blijft Racing Genk aan de leiding met het maximum van zes punten. Kortrijk (4) en Eupen (4) zijn de dichtste achtervolgers. Voor Roeselare (1), Lokeren (1) en Moeskroen (0) lijken de kansen op Europees voetbal al volledig in rook opgegaan.