Reynders: ‘Je merkt aan alles dat Patosi goed in zijn vel zit’

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Voor het eerst sinds hij in 2011 bij Sporting Lokeren belandde, oogt Ayanda Patosi (22) scherp bij het begin van een nieuw seizoen. Sportief directeur Willy Reynders geeft in Sport/Voetbalmagazine de verklaring.

De Zuid-Afrikaanse balartiest, in de vorige campagne goed voor twaalf assists, kampte de vorige jaren telkens met overgewicht wanneer hij uit de zomerstop kwam. Dat hij in juni mocht opdraven in twee interlands met de Zuid-Afrikaanse nationale ploeg zorgde ditmaal echter voor een stimulans. Het gevolg was snel duidelijk: Patosi was de beste Lokerenaar tijdens de voorbereidingscampagne, scoorde daarin drie keer en maakte een beauty in de competitieopener.

Ook Willy Reynders, sportief directeur bij Lokeren, merkt het verschil: “Hij zit nu op 70 kilo, dat is het gewicht zoals hij destijds bij ons arriveerde.” Na een zoveelste dip vorige herfst zorgde de club voor extra begeleiding. “Hij woont weer bij een soort gastgezin, waardoor er meer toezicht is op zijn eetgewoonten. Ook de andere aanpak van de nieuwe trainer (Bob Peeters staat korter bij zijn spelers, nvdr) ligt hem beter. Ayanda moet zich belangrijk voelen. Je merkt aan alles dat hij goed in zijn vel zit, het is de Patosi die wij altijd hopen te zien.”

Reynders voegt er nog aan toe dat gesprekken over een contractverlenging (Patosi ligt nog tot 2017 onder contract bij Lokeren) binnenkort opgestart worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content