Rode Duivel Thibaut Courtois geraakt wellicht fit voor Andorra en Bosnië

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Thibaut Courtois, die zondag met Chelsea een hoofdblessure opliep, lijkt fit te zullen geraken voor de twee EK-kwalificatieduels van de Rode Duivels tegen Andorra en Bosnië-Herzegovina.

Courtois kwetste zich toen hij halfweg de eerste helft de knie van Arsenalspeler Alexis Sanchez tegen het hoofd kreeg. De Rode Duivel speelde na een medische behandeling op het veld nog even verder maar moest zich uiteindelijk toch laten vervangen. Chelsea geeft op zijn website positief nieuws over de hoofdblessure van de doelman.

‘Courtois is tijdens de wedstrijd tegen Arsenal naar het ziekenhuis geweest om er tests omtrent zijn hoofdblessure uit te voeren. Die brachten geen probleem aan het licht. Thibaut werd behandeld voor een kleine snee aan zijn oor en mocht het ziekenhuis gisterenavond verlaten. Hij wordt later deze week verwacht voor internationale verplichtingen.’

De Rode Duivels verzamelen vanavond in Neerpede voor een eerste training. Ook bondscoach Marc Wilmots bevestigt via Twitter dat, ‘als alles goed gaat’, Courtois woensdag de kern vervoegt.

Steven Defour (Anderlecht) en Radja Nainggolan (AS Roma), die zondag allebei nog in actie kwamen met hun club, sluiten vanavond aan en zullen individueel werken met de medische staf. Alle andere spelers zijn al aanwezig. ‘Blij weerzien tussen spelers & staf!’, laat Wilmots nog weten.

De Rode Duivels beginnen aan hun EK-kwalificatie tegen Andorra komende vrijdag in Brussel en volgende maandag tegen Bosnië-Herzegovina in Zenica.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content