Rode Duivels: Defour, Nainggolan en De Bruyne op middenveld?

© BELGA

De Rode Duivels hebben hun derde training ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra (vrijdag in Brussel) en Bosnië-Herzegovina (maandag in Zenica) afgewerkt. In het oefencomplex van landskampioen RSC Anderlecht in Neerpede aanschouwde bondscoach Marc Wilmots een fitte kern. Enkel doelman Courtois was nog afwezig.

Doelmannen Simon Mignolet en Jean-François Gillet moesten het nog steeds zonder hun collega stellen. Dinsdag onderging Thibaut Courtois nog medische testen in Londen, nadat hij zondag in de Premier League-topper tegen Arsenal onzacht in aanraking kwam met Alexis Sanchez. De aan het hoofd gehavende Chelsea-doelman ging vandaag nog voor enkele bijkomende onderzoeken langs bij zijn club. Woensdagavond sluit hij bij de groep aan.

Hinder

Toby Alderweireld moest dinsdag de training met een lichte contractuur aan de dij aan zich voorbij laten gaan, maar tekende woensdag weer present. Uiteindelijk voelde de verdediger van Southampton toch weer hinder aan de dij. Meteen na de training diende hij verzorgd te worden.

Eden Hazard (Chelsea) ging dinsdagnamiddag onder de scanner voor zijn pijnlijke teen, maar trainde probleemloos mee. Ook Sébastien Pocognoli (West Bromwich Albion), die herstelde van een lichte contractuur aan de kuit, was weer van de partij.

Basisploeg?

Na enkele loop-, stretch- en passoefeningen werd een wedstrijd 11 tegen 11 gespeeld. In de (vermoedelijke) basisploeg koos Wilmots voor Vertonghen, Lombaerts, Kompany en Alderweireld in de verdediging. Defour, Nainggolan en De Bruyne bevolkten het middenveld. In de aanval stond Origi diep, geflankeerd door Hazard op links en Mertens op rechts.

Tijdens de uitgeregende match waren er enkele stevige duels. Zo was er even alarm toen Alderweireld naar zijn enkel greep, en hinkte Mertens enkele minuten na een contact. Ter afsluiting van de training trapten enkele spelers nog op doel.

Gesloten

Donderdagnamiddag trainen de Rode Duivels achter gesloten deuren in het Koning Boudewijnstadion als laatste voorbereiding op de match van vrijdag tegen Andorra. Voor de confrontatie met de dwergstaat zijn nog 235 tickets beschikbaar. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content