Rode Duivels zijn vertrokken naar Frankrijk (video + foto's)

07/06/16 om 17:57 - Bijgewerkt om 18:12

De Rode Duivels zijn omstreeks 17 uur vanuit Zaventem vertrokken richting Bordeaux, hun basiskamp tijdens het EK voetbal in Frankrijk, dat vrijdag van start gaat.

Rode Duivels zijn vertrokken naar Frankrijk (video + foto's)

Moussa Dembélé neemt een selfie met Dries Mertens (R), Jan Vertonghen (L) en Radja Nainggolan (boven) © Belga Image

Het vertrek liep een beetje vertraging op door een onweer met bliksem boven Brussel. De Duivels vliegen met de Trident van Brussels Airlines, het officiële EK-vliegtuig, naar Bordeaux, waar ze zich zullen installeren in hun hotel Golf du Médoc.

Rode Duivels zijn vertrokken naar Frankrijk (video + foto's)

© Belga Image

Woensdag begint het tactische werk richting de eerste groepsmatch tegen Italië (maandag 13 juni om 21 uur, met om tien uur een eerste gesloten training en in de namiddag een eerste open training. Lees meer in ons Dagboek uit Bordeaux.

Vlak voor het vertrek nam middenvelder Moussa Dembélé nog een selfie met enkele ploegmaats voor het vliegtuig en ging de hele groep samen op de foto in de Trident.

Schaduwfavoriet

De Rode Duivels beginnen aan het toernooi als een schaduwfavoriet voor de Europese titel, tot de topfavorieten voor de eindzege worden Duitsland, Spanje en gastland Frankrijk gerekend.

België neemt het in groep E van de poulefase op het EK naast Italië ook op tegen Ierland (18 juni) en Zweden (22 juni). De eerste twee van elke groep en de vier beste derdes stoten door naar de achtste finales. (KVDA)

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners