Romain Reynaud (OHL) krijgt week uitstel in onderzoek naar gokpraktijken

13/04/16 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:29

Romain Reynaud zal pas volgende week voor een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschijnen.

Romain Reynaud (OHL) krijgt week uitstel in onderzoek naar gokpraktijken

Romain Reynaud en Rudy Riou © Belga Image

De verdediger en kapitein van degradant Oud-Heverlee Leuven moest zich normaal dinsdag verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij gokpraktijken, maar zijn advocaat wilde het volledige dossier eerst vertaald zien worden naar het Frans. De KBVB zal het Nederlandstalige document van acht pagina's integraal vertalen en stelt de zaak uit naar 19 april.

Gokken

Eind februari bracht Sport/Voetbalmagazine aan het licht dat de Franse aanvoerder Reynaud en diens landgenoot Riou gegokt zouden hebben op eigen wedstrijden. OHL lichtte de Belgische voetbalbond in en liet zijn wedstrijden doorlichten door de UEFA via het bedrijf Sportradar. De KBVB ondernam zelf ook actie en liet de Onderzoekscommissie zijn eigen onderzoek naar gokkende spelers bij OHL voeren. Reynaud en Riou verschenen op 29 februari voor die commissie, die zijn bevindingen doorspeelde naar het Bondsparket.

In een interview na de thuiswedstrijd tegen KV Oostende (4-1) op de 28e speeldag gaf Reynaud toe dat hij wel eens gokt op voetbalwedstrijden. De 33-jarige Fransman bekende bovendien geld ingezet te hebben op een beloftenwedstrijd van OHL, wat indruist tegen het bondsreglement. Naar eigen zeggen plaatste hij geen weddenschappen op partijen waarin hij zelf meespeelde, waardoor Reynaud allicht niet verdacht wordt van competitievervalsing. De 36-jarige Riou ontkende met klem dat hij op wedstrijden van de eigen club gegokt heeft en werd niet voor de Buitengewone Kamer gedaagd. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners