Speler van de week: Sven Kums

Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Sven Kums was tegen Club Brugge outstanding én wedstrijdbepalend. De top 10 van de week.

1. Sven Kums (AA Gent) : outstanding én wedstrijdbepalend. Alomtegenwoordig in het spel, constant dreigend, goed infiltrerend, koelbloedig vanaf de zestien meter, overal met zijn voet tussen door een uitstekend positiespel en fysiek uitmuntend. Rode Duivelswaardig.

2. JeanFrançois Gillet (KV Mechelen) : zette een unieke prestatie neer door drie strafschoppen te stoppen, maar bewees ook in de rest van de match dat zijn selectie voor de kern van de Rode Duivels niet onterecht is.

3. Leon Bailey (Racing Genk) : de jonge Jamaicaan was onhoudbaar op zijn rechterflank. Speelde intelligent, opende vaak goed het spel en was bepalend met twee assists.

4. Dieumerci Ndongala (Charleroi) : geselde Verboom met zijn versnellingen en dribbels. Moest vaststellen dat zijn ploegmaats vaak te weinig deden met zijn perfect aangesneden voorzetten. Was ook goed gevolgd om de strafschopmisser van Perbet recht te zetten.

5. Laurent Depoitre (AA Gent) : bleek moeilijk af te stoppen door de Brugse verdedigers vanwege het goede afschermen van de bal, het gepast uitwijken naar de flanken en zijn duelkracht. Bekroonde dat met een prachtig doelpunt na een ‘copybookaanval’.

6. Christian Kabasele (Racing Genk) : scoorde niet alleen het openingsdoelpunt, maar zorgde er samen met Sébastien Dewaest ook voor dat de verdediging stond als een huis. Stak Santini in zijn achterzak.

7. Steeven Langil (Waasland-Beveren) : zette Milosevic met een gemeten hakje op weg naar de 0-1. Via een bal op de paal ook de aangever van de verlossende 1-3.

8. Francisco ‘Javi’ Martos (Charleroi) : de kapitein van de Zebra’s was onfeilbaar achterin: zowel Leye als Thiam kwamen nooit uit de verf. Leverde Pollet ook een assist aan door een bal heerlijk in de rug van de verdediging te sturen.

9. Renato Neto (AA Gent) : heel rustig aan de bal, heersend in de lucht en aan de zijde van Kums perfecte plaatsing. Een goede breker voor de driemansverdediging.

10. David Pollet (Charleroi) : speelde een wat ongelukkige eerste helft, maar bleef tonnen werk verzetten. Werd beloond na de rust, toen hij al na drie minuten Sami zoek dribbelde om daarna Bossut te fusilleren en Charleroi op voorsprong te brengen.