Staelens: ‘Glen en ik zegden: gaan we eruit, dan op onze manier en niet op de manier van die mannen’

© BELGAIMAGE

Mouscron-Péruwelz stelde het behoud veilig uitgerekend tegen Anderlecht, waar zowel T1 Glen De Boeck als T2 Lorenzo Staelens een verleden hebben. Hoe zoet smaakte die zege?

De link met paars-wit zorgde niet voor een extra vreugdedansje, weerlegt Staelens in Sport/Voetbalmagazine. “Uiteindelijk ben je ook wel een beetje met Anderlecht begaan”, verklaart de 51-jarige voormalige Rode Duivel. “Maar wij zaten in een situatie waarin we gered moesten worden en dan telt de sympathie voor een ex-club niet. Het sportieve primeert.”

“Glen en ik zijn hier niet voor het geld ingestapt, maar om onze naam weer in de picture te brengen”, preciseert Staelens. “We wilden absoluut slagen op sportief vlak. Dat je er een premie voor krijgt, is meegenomen. Maar ik ben nog nooit gezakt met een club en de grootste voldoening is het gevoel dat we het toch maar weer voor elkaar brachten.”

Een van de cruciale ingrepen die het trainersduo deed, was het opzij schuiven van topschutter Marko Scepovic. Na hem verdween ook de rest van de Servische clan uit de ploeg.

“Wij keken naar wat er op training gebracht werd”, zegt de T2. “Want als je op training niks brengt, kun je ook in de match niks brengen. Je speelt zoals je traint, dus ja… Dat was het probleem van die mannen. Met die beslissing namen we ook een risico, want je weet: haal je geen resultaten, dan… snij je in je eigen vingers. Maar we zegden: gaan we eruit, dan op onze manier en niet op de manier van die mannen.”

“Op onze manier kregen we de groep mee. Zo haalden we Tirpan terug, iemand uit tweede die nooit mocht meedoen, maar wel iemand die de mentaliteit brengt om te vechten voor die zege. Er was hier voldoende kwaliteit om niet te zakken, maar je moet ook kunnen zeggen: we gaan ervoor! De winnaarsmentaliteit en het geloof in onze werkwijze van de spelers, dat is de laatste weken de sterkte van Moeskroen geweest.”

(Christian Vandenabeele)

Lees het volledige interview met Lorenzo Staelens in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 9 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content